Lannoitesuosikit Nekolta

Me suosimme ehdottomasti luonnonmukaisia lannoitteita. Ne ovat taatusti terveellisiä ja lisäävät maaperän mikrobeja. Lannoitteita löytyy valtavasti! On nopea- ja hidasvaikutteisia, rakeita, muruja ja nestemäisiä. Yleislannoitteita ja erikoislannoitteita vähän jokaista käyttötarkoitusta ja kasviryhmää varten. Lannoittaminen varmistaa kunnon kasvun, komean kukinnan/sadon, huolehtii kasvien hyvinvoinnista ja sitä kautta terveydestä ja antaa voimaa sadolle.

Neko lannoitteet

Tänä vuonna saimme kokeiltavaksi luonnonmukaisia Neko lannoitteita ja esittelen niistä meillä käytetyimmät ja suosituimmat tuotteet. Neko on perheyritys, jonka vanhin ja tunnetuin lannoite on Neko Kasviravinne, jota onkin valmistettu jo vuodesta 1962.

Nestemäiset Neko lannoitteet ovat todella käteviä sillä niillä saadaan lannoite nopeasti kasvin käyttöön. Yhdistämällä niitä raemaisiin, hieman hitaammin vaikuttaviin lannoitteisiin saadaan tehokas yhdistelmä jonka ansiosta kasvu on vahvaa ja tervettä. Näin kasvukauden keskellä ja aikana olen erityisen mieltynyt nestemäisiin lannoitteisiin. Ne on helppo annostella, riittoisuus on yllättänyt positiivisesti ja ovat luomua.

Kätevä nestemäinen NEKO LUONNONLANNOITELIUOS

Tätä tummaa eliksiiriä lorautamme kasteluveden joukkoon ja annamme kaikille hyötykasveille, joita viljelemme avomaalla. Lannoite liukenee todella nopeasti kasvien käyttöön ja lisää kasvualustan mikrobitoimintaa. Lannoitteessa on kaliumia joka vahvistaa kasveja ja edistää kuivuuden ja kylmän kestävyyttä. Koostumukseltaan tämä on siirappimaista. Korkillinen (10 ml) lannoitetta per 1 litra vettä, annostellaan tarpeen mukaan kerran-kaksi viikossa.

Ihanat luomunesteet NEKO MERILEVÄUUTE ja NEKO KASVIRAVINNE

Käytämme kasvihuoneessa koko kesän ajan vesisäiliön veteen sekoitettuna nestemäistä Neko kasviravinne lannoitetta. Vahva kasvu tarvitsee lisää potkua koko kasvukauden kevään peruslannoituksen lisäksi. Kastelulannoite sopii kaikille vihreille ja kukkiville ruukkukasveille, kesäkukille, taimille, perennoille ja kasvihuonevihanneksille. Se sisältää tasapainoitetusti kaikkia tärkeitä pää- ja hivenravinteita runsaan kukinnan ja kauniin kasvun varmistamiseksi. Monipuolinen “jokapaikan” lannoite. Tässäkin annostelu sujuu helposti “korkkimitalla” ja annosteluohjeet ovat pullon kyljessä.

Merileväuutteen käytön aloitin jo keväällä sisäkukille, talvehtineille pelargoneille ja koulituille taimille. Merileväuute sisältää kasveille tärkeitä hivenaineita, kasvihormoneja sekä pieniä määriä ravinteita. Hivenaineiden lisäksi uutteessa on kasvin kasvua edistäviä kasvihormoneja sekä aminohappoja. Tätä käytin myös ensimmäiset viikot kasvihuoneessa kun taimet olivat pienehköjä, sen jälkeen siirryimme kasviravinteen käyttöön.

Hyvä peruslannoite kaikkeen käyttöön NEKO LUONNONLANNOITE

Tämä on raetta, joka soveltuu monipuolisesti puutarhan hyöty- ja koristekasveille. Lannoitimme tällä kasvihuoneen kasvulaatikoiden kasvualustat keväällä ja lisäsimme sitä myös avomaan kasvulaatikoihin.

Lannoite lisää pieneliöstön toimintaa, lisää maaperän ilmavuutta ja mururakennetta sekä vahvistaa kasvien juuristoa ja taudinkestävyyttä. Mukava käsitellä. Herkkänenäisille tiedoksi, ettei tämä tuoksu kuin kanankakka – Neko luonnonlannoite on nimittäin kasviperäinen. Lannoite on hyväksytty luomuviljelyyn.

Yleislannoite NEKO VEGAMIX YLEISLANNOITE

Antaa pitkäaikaisen lannoitevaikutuksen ja soveltuu puiden lisäksi niin vihanneksille, juureksille, kesäkukille jne. Pienempi raekoko kuin Neko luonnonlannoitteessa. Lannoite on kätevä antaa istutusvaiheessa kun sen saa sekoitettua suoraan kuoppaan ja täyttömaahan. Käytimme tätä mm. päärynäpuiden istuttamisessa (lue tästä)

Puikkomuotoinen lannoite NEKO RAVINNEPUIKOT

Näitä puikkoja olemme tökkineet ruukkuihin niin sisällä kuin ulkonakin. Pitkävaikuitteinen lannoite sopii kaikille kukkiville kasvuille ja antaa eväät upeaan ja kestävään kukintaan. Superhelppoa ja siistiä lannoittamista, ei sotke käsiä eikä tuoksu miltään. Kiva (kevyt ja tilaaviemätön) kesävieminen ruukkupuutarhan ystävälle!

 

Lannoite valitaan kasvilajien ja lannoitusajankohdan mukaan ja kannattaa suosia luonnonmukaisia lannoitteita. Typpipitoisia lannoitteita käytetään keväisin, syksyllä taas sellaisia, joissa ei ole typpeä sillä typpi vaikeuttaa kasvien talvehtimista.Liika tai liian harva lannoittaminen ei ole kumpikaan hyväksi. Mikäli maaperä ei saa ravinteita, köyhtyy se pikku hiljaa ja kasvu heikkenee. Maaperää voi parantaa paitsi lannoitteiden kautta myös kompostin tuotoksilla, ne parantavat myös maan rakennetta.  Kompostin lisäksi kaikki eloperäinen materiaali parantaa huomattavasti maaperää ja tuo ravinteita takaisin. Siksi nurmikolta ei kannattaisi poistaa leikkujätettä vaan jättää se maatumaan, keittiöpuutarhassa kateviljely tuo ravinteita ja katteiden käyttö puutarhassa muutoinkin antaa madoille ja pieneliöille työstettävää puutarhan parhaaksi. Pyrimme huolehtimaan puutarhasta monipuolisesti, ja kaikki luonnonmukaiset keinot ovat meillä käytössä perinteisten lannoitteiden lisäksi.

Tutustu ja lue lisää kotimaisista Neko lannoitteista tästä.
Blogiyhteistyö Neko Oy, tuotteet saatu testattavaksi.

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)