Myskikurpitsan taimia vihannesosaston myskikurpitsan siemenistä

Ostimme jokin aika sitten kaupan hevi-osastolta ruoaksi myskikurpitsan. Sitä pilkkoessa huomasimme, että siinä on valtavasti siemeniä ja päätimme kerätä siemenet talteen. Myskikurpitsa on löytänyt parin vuoden aikana tiensä meidän ruokapöytään, ja pidämme todella sen mausta. Niinpä ajattelimme, että josko kokeilisimme saisiko näistä kaupan kurpitsan siemenistä kasvatettua taimet. Miksikäs ne eivät kävisi?

Kuivasimme siemenet huolella ja laitoin 16.2. kolme siementä multaan itämisen testaamiseksi. Oikeasti kurpitsan kasvatus aloitetaan vasta huhti-toukokuussa, mutta siementen itäminen on hyvä varmistaa, sillä varasuunnitelmana on tarvittaessa hakea puutarhamyymälästä siemenet.

Olimme viikonlopun reissussa ja hämmentyneenä kurkistin viljelypurkkeihin kotiin päästyämme. Kyllä – itäminen on onnistunut.

Kolme suorastaan jo komeaa taimenalkua on noussut myskikurpitsapurkista. Myös 16.2 kylvetyt chilit näyttivät puskevan hentoja alkuja. Ihanaa!

Tämän kokeilun ansiosta tiedän saavani keväällä juuri niin monta myskikurpitsan taimea kuin haluan, siemeniä nimittäin riittää 🙂

Älä siis suotta heitä pois mahdollisia potentiaalisia siemeniä, rohkeasti vain kokeilemaan ja kasvattamaan!

ps. Oletko huomannut että meidän löytää nyt myös instagramista puutarha49_puutarhablogi . Youtube kanavalla jatkamme videobloggailua tänäkin vuonna! Liity seuraajaksi ja kanavan tilaajaksi.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)