Must have: Hozelock Auto reel kasteluun

Bongasimme keväällä Helsingin Kevätpuutarha- messuilta kätevän ratkaisun puutarhan kasteluun ja saimme nyt mahdollisuuden kokeilla sellaista.

Hozelock Auto Reel 40 on kasteluletku, jossa on automaattinen takaisinkelaus:

“Seinään asennettava letkukela, jossa on hidas automaattinen takaisinkelaus. Sisältää 40m Maxi Pro letkua, suutin, liittimet ja seinäkiinnike. Tarkoitettu suuriin puutarhoihin.”

Letkuteline kiinnitetään tukevasti esim. talon ulkoseinään. Tämän jälkeen letkukotelossa oleva liitäntäletku kiinnitetään vesihanaan: nyt letkukela on valmis käyttöä varten. 

Kelakotelo kääntyy kevyesti puolelta toiselle. Letku on erittäin kevyt vetää ja se kelautuu takaisin todella helposti. Toimintaperiaate on samantyyppinen kuin imurin johdon kelauksessa.

Seinäkiinnike ja pyörivä pidike saavat kelan kääntymään 180º mahdollistaen letkun ohjauksen mihin suuntaan tahansa ja kotelossa olevalla lukitusnapilla letkun voi lukita käytön ajaksi haluttuun pituuteen.


Tuotetta on saatavilla neljällä eri pituudella: 10 m , 20 m, 30 m ja 40 metriä. Meillä on pisin kasteluletku (40 m) joka on tarpeen jotta kastelu hoituu joka suuntaan puutarhassa. Kelaletkusysteemi on erittäin laadukkaan tuntuinen ja jämäkkä. Mukana ollut keltainen suutinosa on näppärä: sitä pyöräyttämällä saa valittua haluamansa suihkuleveyden (pistosuihkusta leveään sademaiseen suihkuun) ja kierittämällä suihkuosasta saa myös katkaistua vedentulon kokonaan.

En ymmärrä, kuinka olemme tulleet toimeen ennen ilman tätä.

Puutarhan MUST HAVE tuote. Enää ei letkut risteile pitkin pihaa ja puutarhaa, eikä ole ruohonleikkuun tiellä.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)