Monista kasveja jakamalla

Syksy on erinomaista aikaa puutarhassa puuhasteluun. Kostea ja jo viilentynyt sää antaa erinomaisen lähdön uusille istutuksille ja syksy onkin mielestäni ehdottomasti parasta aikaa tehdä puutarhassa istutus- ja uudistushommia.

Meillä alkaa pian isojen kukkapenkkien uudistusprojekti, ja tätä varten aloitimme jo ottamaan lempikasveistamme jakotaimia. Jakotaimien avulla kasvien määrä voi helposti ja ilmaiseksi moninkertaistaa joten on sitten pienempi tai isompi tarve kannustan siihen. Jaetusta taimesta kasvaa nopeasti vahva ja elinkelpoinen ja niitähän voi vaikka vaihdella puutarhatuttujen tai naapurien kesken.

Tässä videossa näytämme konkreettisesti mistä on kyse perennojen jakamisessa ja jaamme simppelit ohjeet siihen.

Perennoiden jakaminen antaa niille uutta kasvuvoimaa ja ajoittain puutarhan istutuksia on uudistettava, kuten meilläkin on nyt tilanne. Kasvit ovat kasvaneet turhan tiheiksi ja tietyt lajikkeet valtaavat tilaa muilta. Uudistamisen yhteydessä onkin hyvä ottaa talteen ja lisätä niitä kasveja, joita erityisesti haluaa käyttää istutuksissa.

Tilaa kanavamme, jos et jo ole – puutarhavideoissa tulet näkemään tulevat perusparannuspuuhat! Meidät löydät myös instasta Puutarha49_puutarhablogi.

Vinkkejä jakamiseen löytyy myös mm. täältä ja täältä.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)