Mitäs sitä tänä vuonna?

Yrityksen ja välillä erehdyksen kautta – sitä on puutarhapuuhat. Aina ei mene niinkuin Strömsöössä, mutta kokeilla kannattaa ja sehän puuhasta tekee kivaa! Nyt on vielä vuoden parhain suunnitteluajankohta, ja kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Se onkin mukavinta suunnittelussa. Kohta voi jo aloittaa ja saa kylvää vuoden ensimmäiset siemenet.

Meillä on tehty alustavia hahmotelmia siitä, mitä erityisesti hyötyviljelemme kasvimaalla. Siemenkylvöjen suunnittelu helpottaa, inspiroi, hauskuuttaa ja ärsyttääkin välillä. Sitä kun ei kaikkea saa millään mahtumaan. Valikoimat ovat valtavat siemenissä. On värejä, kokoja, lajikkeita joka makuun.

Tänä vuonna emme todennäköisesti kasvata siemenistä perennoita, mutta koristepuutarhapuolelta silti yleensä jotakin kasvatettavaa tulee yksivuotisten kukkien muodossa: samettikukat nyt ainakin.

Siemenpusseja meillä on aina edellisestä ja sitäkin edellisestä kaudesta mutta silti jotakin täytyy hankkia. Tänä vuonna (taas!) pyrin pitämään homman kurissa (eihän siitä mitään tule) ja malttia taimipurkkien määrässä. Saas nähdä (:D).

Siemenpussit kannattaa inventoida kauden alussa.

Nythän voi jo aloittaa pikku hiljaa chilien kasvatuksen. Siitä teimme viime vuonna oman jutun ja videonkin. On muuten kivaa kokkailla omien chilien kanssa, ja kuivattuna niistä riittää satoa pitkään.

Meillä on talvehtinut upeasti pelargoniat tähänastisen talven yli, ja voisinkin kertoa siitä puuhasta lähiaikoina lisää. On nimittäin menty yrityksen ja erehdyksen kautta! Ja välillä epätoivokin iskenyt kun talvehdittamiskokeilut eivät ole onnistuneet esim. tilasta, lämpötilasta, valosta tai milloin mistäkin johtuen. Viimein onnistuimme. Voin parin vuoden (ja talven) kokemuksella iloita, että olemme löytäneet tavat ja keinot joilla homma onnistuu varmasti eikä mun vaivalla hankkimani ja tarkoin vaalimani Mårgacka pelargoniat menehdy vaan jatkavat kukintaansa vuodesta toiseen.

Ihanaa vuoden alkua! Nyt mennään jo kohti valoisampaa vuoden aikaa ja pian se aurinkokin alkaa pilkahtelemaan..

Minkälaisia suunnitelmia ja ajatuksia alkanut vuosi on tuonut tullessaan? Joko odottelet kevättä ja tykyttääkö jo viherpeukaloa…?

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)