Mietteitä kuluneesta kasvukaudesta

Uudistetun kasvimaan ensimmäinen kasvukausi on takana. Tänäkin vuonna suurin vastus ja hankaluus kasvimaapuuhissa on ollut kuivuus. Etenkin alkukaudesta olisi kaivattu vettä sateiden muodossa, kesäpaikalla kun ei päästä kastelemaan todellakaan päivittäin.

Teimme muutamia uusintakylvöjä myös ja saimme kohtuullisen sadon. Huikeita odotuksia tälle ensimmäiselle vuodelle ei ollutkaan, sillä valitsemamme “no dig” eli ei kaivamista viljelytapa ottaa muutaman vuoden ennenkuin maaperä on parhaassa mahdollisessa kunnossa. Teimme kohopenkkejä, joita kateviljelemme. Siinä hyödynnetään kaikkea orgaanista ainetta ja lopuksi maanpinta vielä peitetään heinällä tms. jolloin rikkaruohoja ei tule juurikaan ja maa rikastuu ja voi paremmin. Luonnossakin paljas maanpinta on muuten poikkeus. Luonnonmukaisesti siis hoidamme kasvimaata, ja lannoitus tehdään myös luonnonlannoitteilla sekä komposteja hyödyntäen.

Teimme keväällä ison satsauksen kasvimaan eteen, kun uudistimme sen täysin. Kasvimaa on kooltaan aarin, ja sai mahtavan kasvubuustin mainiolla matomullalla ja kasvulalustalla.

Tässä kaikki kasvimaajutut tänä vuonna:

Mitä mieltä olemme tämän vuoden kasvukaudesta, katso videolta:

Kerro muillekin:

One Comment

  • Iitu

    Erittäin inspiroiva blogi, kiitos kun kirjoitatte! 🙂 Täällä valmistaudutaan talvivalkosipuleiden istuttamiseen ja suunnitellaan ensivuoden projekteja.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)