Merikaali kasvamaan

Olemme kiinnostuneita kokeilemaan monia uusia (tai vanhoja, mutta meille uusia) lajikkeita ja kasveja. Erityisesti kiinnostuksen herättää monivuotiset hyötykasvit niin vaivattomuuden vuoksi. Kun vielä löytyi luonnovarainen sellainen, jonka makua kutsutaan herkulliseksi täytyihän sitä lähteä kokeilemaan ja kasvattamaan.

Mikä ihmeen merikaali ja miksi haluamme sitä kasvattaa?

Merikaali on monivuotinen syötävä hyötykasvi, jota kasvaa myös luonnonvaraisena. Tule mukaan seuraamaan merikaalin kylvämistä, kerromme myös tästä mainiosta hyötykasvista tarkemmin.

https://youtu.be/kKZZ31enfpI

Täältä löytyy myös hyvää tietoa Merikaalista.

Kerro muillekin:

5 Comments

 • Saija

  Moikka! Olen itse myös kiinnostunut merikaalista ja yritin löytää sitä jo valmiina taimina tänä keväänä, mutta yksikään tietämäni taimisto ei ollut sitä laittanut kasvamaan. En myöskään löytänyt siemeniä, kuin muistaakseni Hyötykasviyhdistykseltä, mutta jätin ostamatta, kun ymmärtääkseni tämä tarvitsisi kylmäkäsittelyn. Olin jo hieman myöhässä ajatukseni kanssa huhtikuussa, joten en lähtenyt täyttämään jääkaappia siemenpoteilla. Nyt tietysti tämä takatalvi olisi ollut täydellinen kylmäkäsittely, mutta eipä sitä silloin tiennyt. Seuraan siis mielenkiinnolla ja jos teillä tulee paljon ylimääräisiä taimia, niin olen valmis ostamaan muutaman 🙂

 • Henni - Puutarha49

  Kiitos kommentista 🙂 Etsin itse myös taimia, mutta en löytänyt mistään. Jännä nähdä miten tässä käy, kerromme kyllä merikaalien kuulumiset. En ole itse löytänyt mainintaa että merikaali tarvitsisi kylmäkäsittelyä. Se kerrotaan löytämissäni lähteissä, että itäminen on epätasaista ja voi viedä aikaa. Kylmäkäsittelyn voi muuten tarvittaessa tehdä jääkaapissa, joskus itämistä auttaa kun purkin heittää pariksi-muutamaksi viikoksi jääkaappiin ja sitten takaisin lämpöön. Katsotaan onko sille tarvetta vai nousevatko taimelle ihan huoneenlämmössä. Jännää puuhaa ja mielenkiintoista!

 • Saija

  Moikka taas! Miten on teidän kasvattelut lähteneet liikkeelle? Tuon edellisen kommenttini jälkeen sainkin käsiini muutamia esikasvatettuja merikaalia taimia, joten samassa veneessä ollaan 😀 Olen yrittänyt päättää parasta kasvupaikkaa niille ja kastelenko suolavedellä, mutta en ole vielä osannut päättää ja kaalit ovat edelleen poteissaan kasvamassa. Tietoa ei meinaa kauhean hyvin löytää, on jotenkin todella “harvinaista” kasvatella tällaista sisämaassa.

  • Henni - Puutarha49

   Kiva kuulla että löysit taimia. Ja mukava vaihtaa kokemuksia. Meidän merikaalit eivät ole vielä itäneet. Purkit ovat nyt ulkosalla ja saa nähdä tuleeko niistä mitään. Laitoimme pari viikkoa sitten kokeeksi siemeniä muutamaan purkkiin ja ne jääkaappiin kylmäkäsittelyyn muutamaksi viikoksi. Mielenkiinnolla odotan josko se herättäisi siemenet itämään. Haasteellista ja mielenkiintoista tämä merikaalin siemenkasvatus!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)