Menin metsään..

Tänä vuonna on talvi ollut varsin lumeton. Se onkin tarjonnut mahdollisuuksia erilaisiin elämyksiin poikkeuksellisissa olosuhteissa vuodenaikaan nähden. Olemme liikkuneet paljon ulkona ja erityisesti nauttineet niistä hetkistä kun on ollut mahdollisuus samoilla ja “eräjormailla” luonnossa.

Muutama tunti luonnossa tekee sielulle, mielelle ja kropalle hyvää. Pehmeä metsänpohja hellii jalkoja ja rauhallisuus hivelee mieltä. Yksin ajatusten kanssa, vaikka sitä samoilisikin porukassa.

Jotakin niin vangitsevaa on luonnon kauneudessa, hiljaisuudessa, kaiken ympäröivän aistimisessa.

– Vaihteleva metsämaasto haastaa lihakset ja tasapainon uudella tavalla. Se tekee kävelystä intervallityyppistä, mikä kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, UKK-instituutin erikoistutkija Minna Aittasalo listaa metsässä käyskentelyn hyötyjä.

Lähde: Menaiset.fi

Luonnossa liikkumisessa, erityisesti metsässä kulkemisessa on mainiona lisänä se, että kuin huomaamatta tulee liikuttua epätasaisessa maastossa, noustua, kyykittyä ja käytettyä kroppaa monin mahdollisin tavoin.

Aurinkoiset päivät joita on varmasti tulossa enenevässä määrin 😉 kannattaa hyödyntää oman energian tankkaamiseen, on se sitten metsässä tai missä tahansa sinulle parhaiten sopivassa paikassa. Metsässä kävely on mainiota rauhoittumista ja latautumista kun vielä puutarhapuuhatkaan eivät vedä ulkosalle.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)