Matomultaa kasvulaatikoihin

Tänä viikonloppuna täytimme kasvulaatikot mahtavalla matomullalla. Halusimme laatikoihin sellaisen maa-aineksen joka ei ole niin sanottua höttömultaa, vaan kunnon tavaraa. Eikö olekin hassua, että vaihtoehtoja tuntuu olevan vaikea löytää – siis sen perinteisen pussimullan (tai vastaavalaatuisen suursäkkimullan) tilalle? Hetken etsimme, ja kahlasimme vaihtoehtoja.

Lopulta löytyi ruokopohjainen kasvualusta ja matomulta! Tässä on raekokoa, eikä se ole makuumme liian tasalaatuista. Näyttää ja tuntuu sellaiselta hyvin kompostoituneelta. Tummaa ja tuhtia tavaraa. Painokin kertoo paljon, positiivisesti. Kyseessä on ruokopohjainen ja turpeeton kasvualusta, jota saa Kiteen Mato ja Multa firmalta tilattuna toimitettuna suursäkeissä. On näppärä tapa hankkia isompi määrä kunnon tavaraa pihalle, puutarhaan ja kasvimaalle.

Teimme puutarhavlogin, jossa kerromme kasvulaatikoiden täytöstä ja koko projektista lisää. Pääset myös näkemään miltä kasvualusta näyttää:

Tykästyimme tuotteeseen vilpittömästi, ihan mahtavaa mustaa kasvualustaa johon kelpaa istuttaa. En muuten tiedä toista joka tällaista tuotetta tarjoaa (ja jos Kitee kuulostaa olevan pitkällä niin vinkkinä kannattaa katsoa nuo nettisivut, hinta toimitettuna on varsin kohtuullinen). Hienoa on myös se, että kasvualustassa käytetty ruokomateriaali sitoo runsaasti hiiltä sekä ravinteita.

Blogiyhteistyö Kiteen Mato ja Multa, tuote saatu testattavaksi.

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja onnea vielä kerran kaikille äideille!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)