Loistava akkutrimmeri

Oletko ahkera trimmeröijä? Ärsyttääkö sähköpiuha tai lyhyt akun kesto?

Meillä on kaksi isoa puutarhaa/piha-aluetta hoidettavana, toinen kaupungissa ja toinen maalla. Molemmissa on jatkuvasti tarvetta trimmerille. Meillä on ollut alkujaan sähkökäyttöinen joka saatiin talon mukana, ja jokunen akkukäyttöinenkin eri merkeiltä. Piuhallista trimmeriä en enää ottaisi mistään hinnasta, ja akkukäyttöisillä on menty viime vuodet. Mutta se, mikä ärsyttää suunnattomasti on niiden akun kesto – se on yksinkertaisesti aivan liian vähän tarpeisiimme mikäli akku kestää vain noin 20 minuuttia. Meillä kun trimmeröitävää varsinkin maalla riittää helposti tunnin-parin ajaksi aina kerrallaan. Tunnin jaksaa mukavasti trimmeröidä putkeen, joten kun hermo alkoi mennä nykyisiin trimmereihin päätimme lähteä kaupoille tutkimaan valikoimia.

Näitä puutarhan rajauksia pitää saada siistittyä kaupunkipuutarhassa. Maalla taas tontin reuna-alueita yms. “raffimpaa” käyttötarvetta.

Viime kesänä hankittu Bosch akkutrimmeri osoittautui isoksi pettymykseksi. Siinä on siiman sijaan sellainen kolmionmallinen muovinen lärpyskä, joka leikkaa. No, muovi on muovia – eli ne kuluvat todella nopeasti, hankintahinta paketille jossa on 5 kpl on turhan korkea ja eniten ärsyttää laitteen ergonomia ja varsinkin se, ettei sillä pääse tarpeeksi lähelle leikattavaa pintaa esim. kivien tai vastaavien lähellä. Ja heti kun muoviterä osuu kiveen, reunaan tms. (mitä sattuu maalla koko ajan) kuluttaa se reilusti muoviterää. Myöskään teho ei ole riittävä. Vaihtoon.. En tykkää tästä vehkeestä edes pienemmässä kaupunkipuutarhassa. Ei vain istu omaan käteen eikä käyttöön.

Suuntasimme Hankkijalle, sillä tiesin heidän myyvän laadukasta Stihl sarjaa. Siinä on todella järeät akut (eli se akunkesto +++) ja löytyy siimalla oleva leikkuri. Se on muuten kumma että todella moni paikka tarjoaa jo “ei oota” siimaleikkureille – mielestäni ei ole niiden voittanutta. Hankkijalla on muuten se kiva valikoimissa, että siellä on tuollainen “maajussi” tai pitäisikö sano ammattilaisvinkkeli tuotevalinnassa, eli lähtökohtaisesti sieltä löytyy mielestäni vähän erilaisia ja laadukkaampia/tehokkaampia vehkeitä. Ainakaan näitä Stihl laitteita en monessakaan paikassa ole nähnyt lainkaan.

Stihl FSA 56 (kuva Hankkija.fi)

Päädyimme hetken mietinnän, ja ergonimisten kokeilujen 😉 jälkeen hankkimaan yllolevan Stihl FSA 56 trimmerin, jossa on kaikki tarvittava mukana. Hintaahan tällä on yli satanen enemmän mitä tuolla viime kesän Boschilla, mutta onhan tämä nyt ihan eri kaliiberia. Harmi ettei ole nyt laittaa rinnalle kuvaa siitä Boschista. Tässä on teräsvarsi, näppärä säädettävyys, ergonomisesti ihan erilainen (meille molemmille parempi kuin Bosch), kunnon akku ja se siima jota ei joka välissä joudu vaihtamaan ja joka kestää myös kiveen tms. osumiset paremmin. Eikä ole sellainen muovinen hempula niinkuin tuo Boschin trimmeri.

Trimmeri on saanut kovaa käyttöä; tässä päivitetyt kuvat. Tämä laite on osoittautunut korvaamattomaksi ja sillä on ilo työskennellä.

Paitsi että akun käyttöaikaa riittää (noin 60 minuuttia!) ja ergonomia toimii – niin tässähän on tehoa kuin pienessä kylässä. Menee helposti umpeenkasvaneiden alueiden vuodenputket, nokkosviidakot yms. kädenkäänteessä nurin.

Yksinkertaisesti PEUKKU tälle laitteelle. Luulimme ettei enää ole olemassa hyviä akkukäyttöisiä trimmereitä mutta onneksi olimme väärässä. Hintaa ei kannata siis kauhistella, vastinetta saa kyllä joka eurolle. Ja mikä parasta, noin 70 eur hinnalla saa ostaa myös vara-akun jolloin käyttöaika kahden akun avulla on huikea. Meilläkin on tarkoitus hommata toinen akku nyt kun laite on osoittanut lunastaneen paikkansa. Siima on muuten myös helppo vaihtaa tähän laitteeseen, eli kaikkiaan erinomainen peli!

Tämä blogijuttu sisältää tuotesuosittelun; voimme vilpittömästi ja rehellisesti suositella tätä trimmeriä jos sinulla on vähänkään enemmän trimmeröintitarvetta laadullisesti ja/tai määrällisesti.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)