Lipputankovalot ulkokuuseen

Miten valaista iso tuija? Meillä on komea ja korkea tuija talomme edessä, sopivasti kadun puolella. Erinomainen luomaan jouluista tunnelmaa, mutta millä ihmeellä kookkaan puun saa valaistuksi? Ratkaisuksi löytyi ehkä vähän yllättäenkin lipputankojen valaisuun soveltuva valosarja. Lue ja katso miten homma hoitui.

Eipä heti tule mieleen, miten monikäyttöisiä tällaiset lipputankoon asennettavat valosarjat ovat. Niitä voi hyödyntää erinomaisesti korkeutta kaipaavissa valaistustarpeissa.

Lipputankovalot tuijaan

Edut:

– Lipputankovalot ovat korkeita, valosarjaa saa jopa 9 metrin korkuisena (Airam Eiffel)

– energiaa säästävä LED- tekniikka ja yhden “töpselin” päässä kymmenen  valoketjua

– helpompi asentaa kuin valoverkot tms. Voi asentaa pysyvästi jolloin vuodenaikavalaistus toimii vai liittämällä pistoke rasiaan

Airam Eiffel lipputankovalosarjalla on pituutta 9 metriä ja siitä lähtee eri suuntiin kymmenen valonauhaa. Koska isossa tuijassa on suht kevyt latvus (toisin kuin vaikkapa kuusessa), rakensimme pienen valelatvan kepistä. Se auttoi ja helpotti merkittävästi myös valosarjan asentamisessa ja saamisessa lähes 10 metrin korkeuteen.

Simppeli asennusta helpottava keppi.

 

valosarja kiinnitetty asennuskeppiin eli ns. valelatvaan.

 

Kun lipputankovalot saatiin kiinnitetyksi asennuskeppiin, vietiin tikkailla kiipeillen tuo keppi tuijan runkoon kiinni, siten että kepin “ruuvikehikko” tuli latvan tasalle. Keppi kiinnitettiin parista kohdasta tuijan runkoon narulle.

 

     

Tämän jälkeen kymmenen valonauhaa ohjattiin ylhäältä alas kauniisti eri puolille puuta. Annoimme niiden valua kauniisti alas, emmekä kiinnittäneet niitä maahan maapiikeillä.  Jos haluaa vähän säntillisemmän vaikutelman voi ne vetää tiukalle ja kiinnittää. Me halusimme jättää pehmeän vaikutelman.

Ja eikun töpseli seinään! Toimii, harmi että kuvat eivät oikein tee oikeutta sille miltä tämä illan pimeydessä näyttää. Saimme roppakaupalla jouluista tunnelmaa.

Valosarja pidetään tuijassa pysyvästi, ja jouluvalot syttyvät vain sähkötöpseli yhdistämällä vuodesta toiseen. Kokemuksesta voimme sanoa, että kyllä pysyy. Lisäsimme ulkopistokkeeseen ajastimen, joten valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti. Johto on vihreää, joka maastoutuu puuhun erinomaisesti eikä osu silmään muinakaan vuodenaikoina.

Mitäs mieltä? Oletko kokeillut käyttää lipputankovalosarjaa jossakin muussa kuin sen perinteisessä käyttötarkoituksessa?

 

(Artikkelin lipputankokuva lainattu Airamin nettisivuilta)

Kerro muillekin:

2 Comments

  • Nimetön

    Minö olen laittanut valoverhot tuijaan, ja harmitellut, kun eihän se riitä kuin osaan puuta. Joka tapauksessa, joulua odotellessa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)