Upeat liljat sipuleista

Ihanat liljat! Liljojen sipulit ovat saapuneet puutarhamyymälöihin. Tämä on odotettu ajankohta vuodesta, sillä muutamia vuosia sitten ihastuimme varmoihin, upeasti kukkiviin ja usein tuoksuviinkin liljoihin joten siitä saakka niitä on vuosittain hankittu puutarhaamme aina keväisin lisää.

Tällä kertaa hankin pinkkejä Stargazer linjoja ja valkoisia pinkillä häivähdyksellä olevia liljoja. Kuvia Stargazer liljoista löytyy netin uumenista tästä ja Muscadet liljoista tästä. 

Stargazer lilja

StargazerErittäin suurikukkaiset Oriental- eli idänliljat ovat todellisia puutarhan katseenvangitsijoita. Tuoksuvat kukat voivat olla halkaisijaltaan jopa 15 cm. Oriental-liljat menestyvät erinomaisesti koko Suomessa.

Kukinta: elo-syyskuu
Kasvukorkeus: 60-70 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen

(lähde Viherpeukalot)

 

 

Muscadet lilja

Muscadet liljaMatalakasvuiset ruukkuliljat sopivat mainiosti erilaisiin astia-asetelmiin sekä maahan istutettavaksi. Valkoinen ´Muscadet´ kuuluu Oriental-liljoihin, jotka ovat suurikukkaisia ja tuoksuvia. Esikasvatus sisällä aikaistaa kukintaa.

Kukinta: kesä-heinäkuu
Kasvukorkeus: 50-60 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen

(lähde Viherpeukalot)

 

Liljojen hinnoittelussa on eroa, korkeampi Stargazer 6,90 eur/10 kpl ja Muscadet 12,90/10 kpl. Ostin molempia 20 kpl, sillä laitan niitä myös kesäpaikalle, jonne teen tänä vuonna kukkapenkkejä.

Jos haluaa jouduttaa liljojen kehitystä, voit esikasvattaa sipuleita ruukuissa valoisassa paikassa ja istuttaa ne yöpakkasten mentyä ulos. Täältä löytyy hyvä ohje liljojen esikasvattamiseen, joka siis aikaistaa komeaa kukintaa.

liljan sipulit

Liljojen istuttaminen puutarhaan:

  • Istuta aurinkoisen paikalle
  • Liljat eivät siedä seisovaa vettä, salaojita tarvittaessa laittamalla kuopan pohjalle soraa/kiviä tms. Myös kohopenkki on hyvä ratkaisu
  • Lisää tarvittaessa lannoitetta kasvualustaan
  • Istuta noin 15 sentin syvyyteen ja väliksi jättää n.10-20 senttiä. Kastele hyvin.
  • Nauti vuosia upeasta kukinnasta, sipuleita ei siis tarvitse talvehdittaa sisällä.

ps.  Osallistu: Blogiarvonta 18.3.2015 asti – voit voittaa liput puutarhamessuille Helsinkiin.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)