Lavatarhuri – hyvä opas laatikkoviljelyyn

Viljelylaatikoissa viljeleminen on ollut muotia jo hyvän aikaa. Se onkin kätevä tapa kasvattaa hyötykasveja paikoissa, joihin ei perinteinen kasvimaa syystä tai toisesta sovellu. Kevään puutarhakirjojen uutuuksien joukosta bongasin  Tammen kustantaman Lavatarhuri-  Kasvata satoa viljelylaatikossa kirjan, jonka on kirjoittanut Heidi Haapalahti, Suvi Lehtonen ja Teija Tuisku. Vajaat parisataa sivua täyttä asiaa. Ehdoton kirjalahja ja hankinta laatikkoviljelijälle, tai aloittelevalle sellaiselle.

lavatarhuri   lavatarhuri takakansi

Olen itsekin hurahtanut jo vuosia sitten laatikkoviljelyyn, se on mainio tapa kasvattaa vihanneksia pienessä tilassa tai sellaisissa paikoissa, joissa maaperä itsessään ei ole sopiva viljelyyn. Tämä kirja antaa hyvät perusohjeet lavaviljelyn aloittamiseksi sekä oikeanlaisen kasvualustan aikaansaamiseksi. Kirjassa on erinomaisesti käsitelty erilaisia katteita, joita laatikkoviljelyssä paljon käytetäänkin. Suosittelen itsekin lämpimästi niiden käyttämistä, siinä pääsee sekä kastelun että rikkaruohojen osalta paljon helpommalla. Lisäksi maaperä rikastuu ja kasvit voivat hyvin.

lavatarhuri kasvulaatikot

Eri vuodenajat ja niihin liittyvät puuhat tulevat myös tutuksi kirjan avulla. Kirjassa on myös monipuolisesti esitelty erilaisia lavatarharhoihin sopivia vihanneksia. Näillä viljelyohjeilla onnistunee aloittelijakin, ja antaa kyllä vinkkejä osaavallekin puutarhurille.

Ehdottomasti paras anti kirjassa on erilaiset vinkit ja niksit. Naapurikasvit, erilaiset rikkaruohokeitteet joita voi käyttää lannoitteeksi.. jne.

Kirja on miellyttävän tuntuinen mattapintainen kädessä ja helppolukuista ja – tajuista tekstiä piristää todella kauniit kuvat. Erittäin tyylikäs kirja, joka lunastaa paikkansa kirjahyllyssä myös sisältönsä ansiosta. Mukavaa kesäluettavaa!

lavatarhuri viljely laatikoissa lavatarhuri viljelylaatikko

Tänään istutan keittiöpuutarhan laatikoihin vihanneksia: salaattia, yrttejä, lehtikaalia, juureksia sekä pensaspapuja. Siitä se minun uusi kasvukausi laatikoissa taas alkaa. Kasvu kohisee jo kasvimaalla kesäpaikalla sekä kasvihuoneessa. Malttamattomana odotan omaa satoa.

ps. jutun kuvat saat isommaksi klikkaamalla.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)