Betonilaattapolku kasvihuoneelle

Kasvihuoneemme on sijoitettu talon läheisyyteen ja ulkoportailta sinne on vain noin kymmenkunta metriä. Tämä talon vierus eli ns. yläpiha on nurmikkoa jonka alla on helposti liettyvä maa. Ei siis mikään ihanteellinen kun sateen tai kasteen jälkeen sipsuttelee kasvihuoneelle.

Päätimme tehdä kasvihuoneelle oma laatoitetun polun. Meille jäi kasvihuoneen perustuksista yli betonikivilaattoja ja niitä täydennettiin hakemalla tarvittava määrä laattoja rautakaupasta. Ihan samanlaisia emme saaneet, mutta se ei haittaa – sävymaailma pysyi kuitenkin samana (musta-harmaa) ja aika tulee patinoimaan pinnat kauniisti.

Jälleen pääsimme kaivamaan. Huoh. Sitä on totisesti tänä vuonna tehty ja huomaakin että lapio ei enää niin innokkaasti heilu 😀 Poistimme tulevan polun alueelta nurmikon. Tämän jälkeen lisäsimme asennushiekkaa ja tasoitimme pinnan lautojen avulla vaateriin. Suodatinkangas kannattaa aina laittaa – se estää hiekan painumisen saven sekaan. Tässäkin hommassa korostuu pohjatöiden huolellisuus. Niissä ei kannata fuskata sillä se kostautuu lopputuloksessa.

laattapolku         pihakiveys

Kun pohjatyöt oli tehty hyvin oli laattojen latominen paikoilleen helppoa ja työ kävi nopeasti. Kaikenkaikkiaan tähän hommaan meni meiltä kahdelta yksi ilta eli pari-kolme tuntia.

Nyt kelpaa kipaista kasvihuoneelle satoa korjaamaan.

laattapolku kasvihuoneelle

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)