Kylväminen on alkanut!

Olen nauttinut taas mullasta kynsien alla, hypistellyt siemenpusseja ja ihaillut eri kokoisia siemeniä. Lapioinut multaa, kastellut, peittänyt hentoja siemeniä. Kylväminen on alkanut ja ensimmäiset ruukkurivit koristavat nyt kotia. Kevään odotus on askeleen lähempänä.

Tämä jos mikä on ollut rauhoittavaa ja rentouttavaa puuhaa – toi myös pientä helpotusta kevään odottamisen vaikeuteen. Ulkona kun oli pelkkää vesisadetta ja myrskyä jonka vuoksi oli vaihdettava ulkopuuhailut sisälle. Tarkoitus oli alunperin leikata tuija-aitoja mutta sää valitsi puolestamme ja ihan ok niin – kohtahan ollaan maaliskuulla joten nyt pitääkin aloittaa mm. chilien kanssa.

Kylvin kahta eri chililajiketta, joissa myös väri- ja tulisuuseroa. Kasvihuonepaprika pääsi myös multaan.

Lisäksi löysin pussinpohjan purjon siemeniä jotka hajakylvin. Purjo istutetaan yleensä maaliskuussa, mutta parilla viikolla en näe dramaattista vaikutusta, ja itämisen jälkeen meillä on kunnon kasvivalaistus käytössä tukemassa kasvua.

Chilin kylväminen ja video chilikylvöistä vinkkeineen kannattaa katsoa, jos chilin kasvatus kiinnostaa. Purjon kasvatuksesta (miten vaikeaa se onkaan ollut minulle) olen myös kirjoittanut usein.

Leikkasin myös muutaman venähtäneen Mårbacka- pelargonian, ja tökkäsin latvat ruukkuihin. Helppo tapa jakaa rakkaita pelakuita. Pelargoniapuuhasteluista kerroin aiemmin tässä jutussa.

Olen ihastunut myskikurpitsaan, ja siitä tulee tehtyä meillä usein ruokaa. Instan puolella kerroinkin mielenkiintoisesta kokeilusta kaupan myskikurpitsalla. Siinä oli nimittäin paljon hyvännäköisiä siemeniä, jotka keräsin talteen ja kuivatin. Nyt iskin muutaman niistä purkkiin itämiskokeeseen sen selvittämiseksi, että ne varmasti ovat elinvoimaisia. Muutoinhan olisikin liian aikaista kurpitsan kasvattamisen aloittamiselle, joka koittaa huhti-toukokuussa. Joka tapauksessa myskikurpitsa on tämän vuoden kasvatuslistallamme, joten jos näistä siemenistä ei olisi mihinkään, ehtisin hyvin hankkimaan ostosiemenet. Toisaalta, miksikäs nämä ei itäisi… jännä nähdä.

Olipas taas kiva puuhastella puutarhapuuhissa. Yksi tarjotillinen on pieniä taimipurkkeja sekä purjojen laatikko. Varsin maltillinen määrä! Luontaisesti nyt tuleekin jokusen viikon tauko, kunnes päästään seuraaviin kylvöihin maaliskuussa. Mukavaa viikkoa!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)