Kyltti poikineen – miten merkitä lajikkeet puutarhassa?

Olemme kesäpaikalle hankkineet erilaisia hedelmäpuita, ja niissä nimenomaan tiettyjä lajikkeita. Koska kesällä kaikenlainen pikkupuuhastelu ja nikkarointi on kivaa, saimme ajatuksen tehdä hedelmäpuille kyltit. Kylttien avulla voimme muistaa mikä mikäkin lajike on, ja tämä tieto on myös kaikkien nähtävillä eikä vain meidän muistilokeroissa.

Henri ajoi sirkkelillä sopivat laudanpätkät ja maalasin ne Virtasen 4 öljyn maalilla, jota löytyi sopivasti purkin jämät. Annoimme kuivua muutaman päivän. Sitten kirjoitin tussilla lajikkeiden nimet kyltteihin ja lapset pääsivät taiteilemaan siveltimellä lopulliset tekstit.

Tässä oli myös mukavaa kierrätyshenkeä kun kaikki tarveaineet löytyivät omista varastoista eikä mitään tarvinnut ostaa. Jämämaalit käyvät hyvin ja jokainen kyltti voi olla vaikka erivärinen. Tyyli on vapaa 😀

Meillä on kaksi päärynää: Lada ja Tsikovskaja, kolme erilaista omenaa: Antonovka, Railamo ja Lepaan Lieriä sekä luumu: Kuokkala.

Tekstien kuivumisen aikana teimme kylteille jalat. Nekin ajettiin listanpätkistä, maahan tulevaan päähän ajoimme pienen viisteen helpottamaan tolpan hankkaamista maahan. Sivelin tolpat ruskealla terassiöljyllä, kun sitäkin sattui olemaan. Välttämätöntähän se ei mitenkään ole.

Nyt tieto lajikkeista säilyy varmasti. Eikä nämä hassummilta näytä.

Vauhtiin kun pääsimme, teemme kyltit myös ruusutarhaan – sinne tosin riittää vähän sirommat.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

Kerro muillekin:

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)