Maisema vihertyy ja kukkii

Kaikkialla kukkii ja vihertää. Kevät on todella tullut, kiitos viimeisen viikon lämpimien säiden. Plussalla ollaan reilusti, lähes joka päivä ollut yli +10 astetta joten luonto väkisinkin herää. Yöllä mennään vielä pakkaslukemissa.

valkoiset krookukset kukkii

Pääsiäisen aikana kaikki käytännössä räjähti kasvuun. Nurmikko alkoi paitsi selvästi vihertää, myös kasvamaan. Krookuksest ja skillat aukesivat kukkolla kukkaan ja narsissit availevat nuppujaan. Kasvun ihme on joka vuosi yhtä yllättävä ja ei voi kuin ihailla luonnon ja kasvun voimaa.

narsissit

Myös ensimmäiset perennat kukkivat jo. Talon sokkelin lähellä kukkii Pikkutalvio- niminen perenna, ja tämä ihastuttava Valkotäpläimikkä yllätti kukkimalla jo ennenkuin lehdet ovat kunnolla kasvaneet. Valkotäpläimikän kauneusarvo perustuu tosin pääasiassa valko-vihreäkirjaviin lehtiin, jotka näyttävät kauniilta kukkapenkeissä. Mutta ei kukinnossakaan ole valittamista 🙂

valkotäpläimikkä

Olen jo tyhjentänyt sisällä taimipöydän ja siirtänyt kasvit parempaan luonnonvaloon keittiön ikkunan lähelle, kylmälle kuistille ja osa on jo kasvihuoneessa ruukuissa – tosin harson alla suojattuna kylmien öiden takia. Kasvihuoneen ympäristökin alkaa hiljalleen kukkimaan ja vihertämään.

puutarhasta

Aurinkoisia kevätpäiviä, nautitaan valosta, sulaneesta maasta ja vihertyvästä maisemasta!

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)