Kukkapenkin perustaminen

Kasvihuoneen ympäristö vaatii maisemointia, jotta kasvihuone sulautuu entistä paremmin ympäröivään puutarhaan. Kasvihuoneen umpipääty on pihatiellemme päin josta puutarhaamme tullaan joten siinä oli oiva paikka uudelle kukkapenkille joka toivottaa samalla tulijat kauniisti tervetulleiksi.

kukkapenkin paikka

Paikalla oli nurmikkoa, joten kukkapenkin perustaminen alkoi sillä että merkkasin lapiolla kukkapenkin reunat. Sen jälkeen lapio käteen ja kuorimaan nurmikko pois. Pyrin ottamaan sen mahdollisimman ohuesti pois, jotta maaperästä ei lähde turhaan multakerrosta pois.

nurmikon kuoriminen

Kun nurmikko oli kuorittu pois pehmensin maaperän lapiolla möyhimällä ja sekoitin alueelle muutaman desin kanankakkaa sekä yhden 60 litraisen pussin multaa – sekoitin ne huolella maahan.

Sitten pääsinkin jo istutuspuuhin. Otin puutarhasta kasvavasta komeasta ja korkeaksi kasvavasta kuunliljasta pistokkaita ja istutin ne uuden kukkapenkin takareunaan katajien eteen.

istuttaminen

Tästä kukkapenkista ajattelin tehdä muutoin ns. kesäkukkapenkin, johon laitan vuosittain yksivuotiset kesäkukat. Taimimyymälässä päädyin kauniisiin keltaisiin samettikukkiin: väri erottuu komeasti vihreyden seasta ja sen lisäksi samettikukkien juuristo parantaa maaperää – mikä on hyvä ominaisuus tällaiselle vanhan nurmikon paikalle perustetulle penkille ensimmäiseksi vuodeksi. Samettikukkia hankin 22 kappaletta ja istutin ne paikoilleen. Lopuksi kaivoin pienen ojanteen kukkapenkin etureunaan ja upotin siihen maanpinnan tasalle nurmikonreunusnauhaa (muovista vihreää) joka estää nurmikkoa valtaamasta kukkapenkkiä.

Koko urakkaan meni reilu puoli tuntia ja lopputulos on onnistunut.

kukkapenkki
Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)