Kuivuus koettelee

Tämä kevät ja alkukesä on ollut varsin kuiva. Sadepäiviä tai kuuroja ei juurikaan ole ollut. Tämä näkyy puutarhassa. Nurmikko voi edelleen loistavasti, samoin lukuisat kukkapenkit. Savisen maan etu on hyvä kosteudenpito kyky, ja sen ansiosta meidän nurmialueet eivät ole koskaan näyttäneet kulottuneilta tai kärsineiltä – pahimpina hellekausinakaan. Kokemusta on yli 10- vuoden ajalta.

nokkosvesi nokkoskäyte

Maaperän kuivuuden paitsi näkee myös huomaa, kun pintaa rouhaisee hieman ei edes pintamaan alta tule esiin kosteampaa maata. Keittiöpuutarhassa ei meinaa oikein mikään lähteä reiluun kasvuun, vaikka pyrimme kastelemaan laatikoita säännöllisesti. Laatikkoihin nostettujen viljelysten huono puoli on tosiaan se, että korkeammat laatikot kuivuvat herkemmin ja tarvitsevat vettä hanasta. Kasvihuoneeseen lisään vettä joka ilta, mutta viljelysten kasteleminen alkaa pikku hiljaa tympimään.

Kesäpaikalla iso kasvimaa saa pärjätä ihan sellaisenaan, kastelua on toistaiseksi sinne hankala järjestää. Pitää siis sietää ajatus että maasta nousee jos nousee 😀 Perunan varret ovat nousseet komeasti harsojen alla.

perunamaa

Loppuviikolle on tällä tietoa luvassa sateita. Mutta miksi ne vähän heikommat kelit osuvat viikonloppuihin :D, tätä trendiä on ollut viime viikkoina. Kesälomaa odotellessa..

 

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)