Kuistiviljely on ollut menestys!

Keväällä teimme perinteisestä kuististamme “kasvihuoneen” eli päätimme kokeilla kuistiviljelyä talomme kuistilla. Laitoimme kuistille kasvusäkkeihiin kasvamaan tomaatteja, chilejä, yrttejä ja varhaisperunaa.

Chili on tehnyt mahtavaa satoa ja näin pitkää chilin vartta en muista meillä koskaan olleen. Pitkiä, nyt jo oransseja eli kypsiä chilejä käytetään ruoanlaitossa ja lisää satoa kypsyy koko ajan.

Tomaatteja on valtava määrä! Katkaisimme tomaattien latvat pari viikkoa sitten kun varret olivat jo katossa. Kilomääriä on vaikea arvioida mutta kirsikkatomaattien terttuja on TODELLA paljon, ja nyt ensimmäisiä terttuja on jo syöty jonkin aikaa ja näitä kypsyy jatkuvalla tahdilla lisää. Tomaatteja ei todellakaan tarvitse kaupasta kantaa, ihanaa. Ja se makeus – nam!

tomaatti

Yrttejä poimimme yrttimaa- kasvusäkistä koko kevään ja alkukesän. Yrttien ränsistyttyä siirsimme monivuotiset yrtit ulos (ruohosipuli ja persilta) ja käytimme yrttimaa säkin mullan puutarhassa. Oli todella kätevää kun yrtit olivat heti keittiön lähellä.

tomaatti

Varhaisperunasäkistä emme jostain syystä saaneet satoa. Syytä emme ole keksineet. Ulkona olevista perunasäkeistä tuli runsaasti perunaa, mutta kuistin säkki oli tyhjä vaikka se laitettiinkin kasvamaan ensimmäisenä. Tiedä sitten saiko se säkki liikaa lämpöä ja/tai valoa, sillä säkin perunanvarret olivat todella pitkiä ja lähes rentovartisia.

Kuistiviljely saa varmasti jatkoa ensi vuonna siitäkin huolimatta että meille tuli myös kasvihuone tänä vuonna. Biolanin kastelualtaisiin ja kasvusäkkeisiin saadaan mukavasti muutama tomaatti kuistille, ja nyt se on todella helppoa kun kaikki on suunniteltu ja paikallaan. Luulen että kuistiviljelyn voi aloittaa myös hieman aikaisemmin kuin lasisessa kasvihuoneessa.

Kuistiviljely oli menestys!

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)