Kuistilla kukkii ja kasvaa kohisten

Kuistiviljelmä on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Kuistilla kukkii jo näin kuukausi kuistiviljelmän perustamisesta tomaatit, paprika ja chili – ja chilissä näkyy jo ensimmäiset palkojen alut. Perunanvarret pilkistävät Biolanin perunasäkistä. Mahtavaa! Tuskin maltan odottaa ensimmäisiä tomaatinalkuja, saatikka sitten maistiaisia omista tomaateista. Yrttiviljelmä kuistilla on ollut loistava – niin helppo siitä on ollut ruoan teon yhteydessä käydä nipsaisemassa oma yrttimausteen ruokiin.

Tomaatit ovat venyneet hurjasti pituutta ja ne on tuettu katosta rautalankojen varaan. Kastelualtaat ovat pitäneet viljelmät tasaisessa kosteudessa ja ravinteissa mikä on varmasti edestauttanut tätä kasvuniloa. Kastelualtaisiin on lisäilty tarvittaessa vettä, säiliön vesimäärä tuntuu vielä erittäin runsaalta – mutta juuret leviävät kasvusäkissä kohisten.

kuistiviljelmä      Tomaatti kuistilla

Tässä paprikan taimi ja oikealla chili: kukkii ja ensimmäiset alut jo näkyvillä:

paprika       chilin alku

Myös valmistaimena ostamani kasvihuonekurkku on juurtunut hyvin isoon ruukkuun ja odottelee pääsyä tulevaan kasvihuoneeseen samoin kuin kuistin taimihyllykössä kasvavat itse kasvatetut tomaatit yms. taimet:

kasvihuonekurkun taimi      Kuistin taimitarha

Meillä on ollut pari viime päivää sateista, ja hyvä niin sillä vetta on todella kaivattu puutarhaan. Nurmikko kasvaa kohisten ja tulevana viikonloppuna päästäänkin jo leikkaamaan todella pitkää nurmiheinää. Iloista viikonloppua!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)