Köynnöspinaatille köynnöstuki

Köynnöspinaatin taimista tuli komeita ja ne löysivät helposti tiensä tuttavien puutarhoihin. Itselleni jäi muutama taimi, ja sijoitin ne eri paikkoihin pyrkien siten varmistamaan kasvin säilymisen puutarhassa myös talvivahinkojen jälkeen. Josko joku edes säilyisi talven ja erityisesti kasvia häiritsevien keväthallojen yli.Köynnöspinaatti on kasvuun lähdettyään rehevä monivuotinen köynnös joka tarvitsee välttämättömästi tuen.

Millainen köynnöstuki on paras?

Vaihtoehtoja riittää, ja lähinnä maku ratkaisee. Toki kasvin rehevyys ja mahdollinen paino vaikuttavat siihen, mikä tuki on kullekin köynnökselle sopivin. Hyvän köynnöstuen saa kepeistä, risuista, saloista, valmiita köynnöstukia ja kaaria löytyy moneen makuun ja tunnelmaan. Materiaaleissakin on mistä valita.

Yhden taimista vein kesäpaikallemme, ja tein sille komean sekä erittäin tukevan köynnöstuen heinäseipäistä. Sopii tyylillisesti rouheaan maalaistunnelmaan ja maisemaan. Alue niitettiin ensin viikatteella ja kaivoin köynnöspinaatille paikan maahan. Koska alueella on (vielä) runsaasti rikkakasveja, erityisesti vuohenjuurta – ympäröin taimen heinällä jonka tarkoitus olisi tukahduttaa rikkakasvuston kasvua. Vanha autonrengas päätyi myös tähän rakennelmaan, se suojaa kasvia niiton aikana ja näyttää keväällä kätevästi kasvupaikan. Annoin istutuksen yhteydessä hieman kanankakkarakeita varmistamaan kasvun voiman.

köynnöspinaatti köynnöstuki

Kotipuutarhassa köynnöspinaatti sai aiempina vuosina hankkimani köynnöstuet. Molemmat ovat rautaiset, mutta huomattavasti matalammat kuin tuo heinäseivästuki. Ajavat varmasti asiansa, ja antavat tukea riittävästi.

Tämä vihreä tuki on vanha, eikä enää niin kaunis ja “katseenkestävä”. Mutta kesän kuluessa köynnöspinaatin pitäisi verhota sen niin, ettei köynnöstuki enää alta näy. Tämä köynnöstuki sijoitettiin kasvihuoneen kulmalle, jossa se antaa mukavan pienen varjon kasvihuoneeseen ja koristaa yhtä portinpielustamme.

köynnöspinaatti tuki

Keittiöpuutarhani paraatipaikalle sijoitin myös yhden taimista. Tässä oli pari vuotta sitten jo köynnöspinaatti, mutta se kuoli keväthalloihin. Ensi keväänä aion suojata alkuun lähtevät taimet huolella.

Köynnöstuki on yksi suosikeistani – kaunis ruostunut look jonka kruunaa yläosan hopeinen pallo. Korkeutta köynnöstuella on noin 1,30 metriä. Mikähän siinäkin muuten on, että kaupoista on todella hankala löytää korkeita (yli 1,5 m) köynnöstukia? Niitä mielellään hankkisi reheville köynnöksille, ja esim. kärhökaunottarille.

köynnöspinaatti metallituki

Köynnöspinaatti kurkistaa jo betonirenkaasta, ja on lähtenyt todella hyvään kasvuun. Kun vielä säät tästä sateisesta ja pilvisestä ilman alasta muuttuisivat paremmiksi, voisi odottaa todellista kasvun juhlaa.

Köynnöspinaatti kurkkii jo!
Köynnöspinaatti kurkkii jo!
Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)