Köynnöstuki oksista

Tässä vinkkivitonen niille, jotka tykkäävät köynnöksistä ja joilla on omenapuiden tms. karsimisesta kertyineitä oksia (tai mitä tahansa oksaa tai risua voisi tässä hyödyntää).

Me leikkasimme reilu kuukausi sitten omenapuut. Niistä kaksi on n. 60- vuotiasta joten oksia tulee runsaasti eikä niille aina tiedä mitä tekisi. Kunnes tuli mieleeni ulkoportaillamme oleva iso ruukku, johon perinteisesti istutan aina kevään ensimmäiset orvokit, ja sitten myöhemmin kesäkukat ja joka tarvitsisi uutta köynnöstukea. Sain ajatuksen hyödyntää osan oksista köynnöstueksi. Köynnöstuki joka ruukussa viime vuonna minulla oli päätyi jo aiemmin roskien joukkoon, niin huonoon kuntoon alunperinkin heikkolaatuiset rautaputket olivat menneet.

Helppoa ja todella nopeaa. Leikkasin oksat sopivan mittaisiksi, tökin ne sitten ruukun reunoille sopivin välein ja ei muuta kuin narulla yläpäästä yhteen. Valmista ja aikaa kului ehkä noin 5 minuuttia. Tällainen tiipiin sopiva epätasaisuus ja oksien omat haarat ovat omiaan antamaan kiipeilypintaa köynnökselle. Ja uskon, että köynnös kiipeilee tässä todella kauniisti. Maltan tuskin odottaa miltä siemenistä kasvattamani vaaleankeltainen köynnöskrassi näyttääkään tässä!

Oksista tehty köynnöstuki on hauska, halpa ja yksinkertainen tehdä.
Vaaleankeltaiset köynnöskrassin taimet saavat vielä varttua sisätiloissa ennenkuin pääsevät kiipeilemään oksista tehtyyn köynnöstukeen.
Kerro muillekin:

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)