Köynnösruusu ulkomailta

Joskus on mentävä merta edemmäksi kalaan jos mielii saavansa juuri sen jonkin tietyn kasvin tai lajikkeen. Ruusuhullutus on iskenyt minuun muutama vuosi sitten, ja meiltä löytyykin ruusutarha. Yhdelle kaunottarelle on aina tilaa ja kun pihapiiristä löytyi paikka, joka olisi täydellinen köynnösruusulle alkoi vimmainen etsintä. Arvostamme kovasti kasveja, joilla on mielenkiintoinen tarina tai tausta – ja tällä uudelle hankinnalla sellainen on. Historian havina on myös aina mielenkiintoista, ja vaikka tämä ruusukaunotar hankittiinkin ulkomailta löytyy sillä side kotimaahammekin.

Tässä videossa haikailemme kevään perään ruusu- ja alppiruusutarhoissa, kerromme tarinan uudesta ruususta ja sen hankinnasta ja katsomme sille tulevan istutuspaikan.

This video includes English texts 🙂 If you are interested in roses, please join 🙂

Gloire de Dijon köynnösruusu

Väri: keltainen
Kukinta: Jatkuva kukinta
Tuoksu: Vahva, hedelmäinen
Koko: Köynnösruusu, jopa 5,5 m (ei ehkä tätä luokkaa suomessa)
Kukinnan koko: Suuri

Suuret, runsaasti tuoksuvat pallomaiset kukat, jotka avautuvat kuppimaisesti ja myöhemmin tasaisina. Keltainen, joskus sävytetty vaaleanpunaisella ja kullalla. Kukkii aikaisin ja jatkuu hyvin koko kauden. Kasvattaja, Jacotot, vuosi 1853.

Kannattaa myös liittyä kanavan tilaajaksi ja ottaa käyttöön ilmoitukset uusista videoista niin pääset näkemään ne tuoreeltaan 🙂

ps. artikkelikuvan ruusu ei ole Gloire de Dijon, vaikka keltainen onkin.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)