Köynnöspinaatti

Joskus onnistumiset tekevät erityisen onnelliseksi. Köynnöspinaatti, jonka kasvatin viime vuonna siemenestä on talvehtinut ja selvinnyt kevään oikuttelevista säistä! Köynnöspinaatti versoaa hurjaa vauhtia niin kotipuutarhassa kahdessa eri kasvupaikassa ja kesäpaikallakin. Työkaverikin kertoi, että hänenkin köynnöspinaattinsa on hengissä myös (annoin kasvattamani taimen hänelle viime keväänä).

Olen kokeillut köynnöspinaatin kasvattamista useasti, ja aina on tullut takapakkia. Viimeksi keväthalla vei kasvuston ja tappoi sen juurta myöten. Nyt uskallan jo iloita ja olla varma että kasvi säilyy tänä vuonna, kasvaa ja voi hyvin. Ensimmäinen vuosi aina hankalin, nyt juuristo ehtii vahvistumaan niin että uskoisin kasvin säilyvän meillä vuosia.

köynnöspinaatti keväällä

Mikä on köynnöspinaatti?

Monivuotinen hyötykasviköynnös köynnöspinaatti kasvattaa pitkän, uurteisen varren, johon lehdet kiinnittyvät kierteisesti. Siitä tulee noin 2-3 metriä korkea ja rehevä. Kukinta ajoittuu heinä-elokuulle. Köynnöspinaatti on aluperin lähtöisin Kaukasuksen alueelta. Kasvilla on suuri hyötyarvo, sillä lehtiä käytetään pinaatin tapaan ruoanlaitossa. Köynnöspinaatti viihtyy hyvin sekä aurinkoisella että varjoisalla kasvupaikalla eikä vaadi erityisen ravinteista kasvualustaa. Kasvupaikan ja kasvuolosuhteiden osalta se on herkkä, ainakin ensimmäisenä vuonna.

Tästä löydät linkit kaikkiin juttuihin köynnöspinaattia koskien.

köynnöspinaatti

 

Köynnöspinaatista löytyy maininta Wikipediasta.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)