Köynnöspinaatti on itänyt

Lisännyt Kommentoi
Köynnöspinaatti on itänyt

Iloisia kuulumisia taimikasvatuksesta. Taimipöydällä ruuhkaa vaan lisääntyy, ja pienet taimet kasvavat kasvamistaan ja uudet kylvökset lisääntyvät.

taimikasvatus

Taimipöydällä on ruuhkaa. Kasvivalo huolehtii riittävästä valosta.

Joulukuussa kerroin köynnöspinaatin kylvöyrityksestä. Ilokseni voin kertoa, että loppuvuoden kylvö ja kylmäkäsittely onnistui yli odotusten. Iso peltinen kurkkupurkki joka oli kylvöastiana on täynnä hentoja köynnöspinaatin taimia. Koen suunnatonta onnistumisen iloa. Tämä on kasvi, jonka soisin löytyvät jokaisesta puutarhasta. Rehevä köynnös joka on täynnä herkullista ja terveellistä syötävää. Köynnöspinaatti on perenne, joka joka vuosi nousee maasta. Sitä löytää harvoin valmiina taimina, joten siemenestä kylväminen on käytännössä ainoa tapa saada köynnöspinaatti omaan puutarhaan.

köynnöspinaatti       köynnöspinaatin taimi

 

Myös esikot ovat itäneet, taimet ovat vielä pieniä, mutta näillä saa mahtavan väriloiston keväiseen puutarhaan, ei tosin vielä täksi kevääksi.

palloesikko

 

Puutarhamyymälästä ostin myös muutamia pistokastaimia pelargoniaa, lumihiutaletta ja pikkupetuniaa. Ruukutin ne omiin purkkeihin ja kasvatan ne komeiksi kesäkukiksi. Tsemppiä kylvöpuuhiin, kevät tulee pienestä takatalvestakin huolimatta 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.