Kotipuutarhurin tarpeelliset tarvikkeet

Kotipuutarhan hoito vaatii yllättävän paljon erilaisia työkaluja ja tarvikkeita. Yleensä ne tärkeimmät ja ehkä kooltaankin suurimmat hankinnat tulee tehdyksi, mutta sitten sitä pientä “tilpehööriä” jota pitkin kasvukautta tarvitsee ei olekaan.

Olemme itse viime vuosina panostaneet työkaluihin ja tarvikkeisiin – kunnon tarpeilla ja välineillä työn teko on paljon nopeampaa ja  miellyttävämpää.

Natura Garden on tuoteperhe, joka tarjoaa kaikkea mahdollista pientarviketta puutarhaan. On istutuslapiota, sidontatarpeita, suodatin- ja mansikkakankaita, siemeniä, multaa, taimi- ja istutusruukkuja, parvekekoukkuja.. Näitä tuotteita löytyy kattavasti ympäri Suomea jälleenmyyjiltä.

Valikoima on laaja ja se on erinomaisesti esitelty heidän nettisivuillaan (klikkaa oheista kuvaa).

Tuotteet ovat edullisia ja omien kokemustemme perusteella hinta-laatusuhde on niissä kohdallaan.

Pääsimme tutustumaan muutamiin tuotteisiin. Natura Garden tuotteet ovat osin jo meille tuttuja joita olemme aiemminkin käyttäneet, mutta myös paljon uutuuksia ja meille uusia juttuja löytyy valikoimasta.

Yksi puutarhan ehkä tärkeimmistä pienistä käsityökaluista on istutuslapio. Meillä on niin monenlaisia, osa surkeita – osa hyviä ja jotkut erinomaisia. Testasimme Natura Garden istutuslapiota ja se kyllä tekee sen minkä lupaa. Lapio on jämäkkä eikä sen varsi taipuile (sellaisiakin on..!) ja lisäplussana lapiossa on mitta-asteikko. Erinomainen tuote puutarhan työkalupakkiin.

Sidontarpeita tarvitaan joka vuosi, ja kuinka usein juuri näitä uupuu – ja sitten sitomiset tehdään vaikka millä virityksillä. Meillä sitomisia tehdään joka ikinen kesä ja useaan eri otteeseen. Omassa puutarhapakissa kulkee aina rulla juutti/hamppunarua tai vastaavaa sekä rautalankaa. Omenapuiden tai muiden vahvaa sidontaa tarvitsevien puiden sidonnassa on parasta kumipäällysteinen rautalanka – joka muuten pysyy hyvässä kunnossa ainakin pari-kolme vuotta ulko-olosuhteissa  (kesät talvet) joten sillä saa pitkäkestoisen sidonnan/tuennan. Rautalanka on erinomainen tuentamateriaali esim. tomaattien tukemiseksi ikkunoilla, verannoilla, kuistilla tai kasvihuoneessa. Ja sillä nyt tukee mitä tahansa – olen tehnyt köynnöstukiakin risuista kietomalla niiden ympärille rautalankaa.

Suodatinkangas on yllättävän tarpeellinen puutarhassa. Me olemme viime aikoina tehneet mm. yhden laattapolun, jossa laitoimme suodatinkankaan mullan ja hiekkakerroksen väliin. Sillä estetään maa-ainesten sekoittuminen. Tämä pakkauskoko (3 x 1 metriä) on muuten kuin tehty polkuja varten!

Suodatinkangas on jämäkkää harmaata kuitumaista kangasta, joka on vahvaa mutta läpäisee veden. Myös kasvihuoneen perustusten alle tarvittiin ehdottomasti suodatinkangasta – meillä on niin savinen tontti että muutoin hiekasta ei hetken päästä näy jälkeäkään.. sillä se painuisi ja sekottuisi savimaahan.

Lähipäivinä pidämme puutarhassamme ns. puupäivän jolloin leikkaamme, sidomme, tuemme ja huollamme pihamme puut ja pensaat. Täytyykin ottaa sahat, sakset ja tilpehöörit esille…

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)