Onnistuiko kompostin herättäminen?

Kolme päivää on kulunut siitä kun herätin kompostin . Eilen illalla vein ensimmäisen uuden satsin biojätettä kompostoriin ja mielenkiinnolla tarkastelin miltä tilanne vaikuttaa, onko kompostointiprosessi käynnistynyt vai ei. Onnistuiko kompostin herättäminen?

Kompostorin lämpötila on nyt 20 astetta. Se on noussut kolmessa päivässä kahdeksan astetta!

Sain hyviä uutisia!  Komposti on lähtenyt hienosti lämpenemään, vain kolmessa päivässä lämpötila on noussut 12 asteesta 20 lämpöasteeseen. Kompostin herättäminen on siis onnistunut hienosti.

Säät ovat myös edesauttaneet tilannetta, sillä öisin on vain pari-kolme pakkasastetta ja päivälämpötilat plussan puolella. Ensi viikolle on luvattu viimein aurinkoisia ja lämpöisiä (n. 8 astetta) päiviä. Komposti lämpenee siis varmasti eikä mene aikaakaan kun päästään kunnon “multatehtaaseen” eli lämpötila on siellä n. 55 asteen paikkeilla.

Olen nyt luvannut itselleni lisätä kuivikkeen käyttöä reilusti. Laitoin illalla 10 litran sangollisen biojätettä + reilusti Biolan Talvikuiviketta. Kompostointiprosessi edellyttää säännöllistä polttoainetta eli biojätettä tulee laittaa kompostoriin aktiivisesti kuivikkeen kera.

Pikakompostori Biolan

Josko kohta tulisi viimein se aurinkoinen päivä? Nyt kun aamu valkenee, se voisi hyvinkin olla jo tänään. Vastahan sitä on pari viikkoa ollut pelkkää harmautta ja vettä 😀

EDIT: 8.3.2015 kompostin lämpötila oli jo 50 astetta. Kolmessa päivässä muutosta siis 12 asteesta 50 asteeseen. Nyt multatehdas todellakin toimii.

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)