Koira-aita ja puutarhasuunnittelu valokuvien avulla

Kuinka voit suunnitella puutarhaa ja sen alueita tai yksityiskohtia valokuvien avulla? Lupasin tarttua tähän aiheeseen ja vinkkiin kun huhtikuussa kirjoittelin netin ilmaisista puutarhasuunnitteluohjelmista -klik

Lumikuva

Talvella kannattaa ottaa runsaasti valokuvia puutarhasta ja pihasta, eikä vain siksi että kuvat ovat loistavia “tyhjiä tauluja” joita voi hyödyntää suunnittelutyössä. Lumi antaa kuviin rauhallisen taustan. Toki varhaisen kevään kuvatkin ennenkuin kasvillisuus röyhähtää esiin ovat vielä varsin hyvää kuvamateriaalia tätä tarkoitusta varten.

Suunnitelutyö aloitetaan ottamalla kuva tai kuvia puutarhan niistä kohdista joihin kaivataan muutosta. Lumikuviin on äärimmäisen helppo mallailla polkuja ja istutusalueita. Itse piirtelyn voi tehdä maun mukaan joko käsin tai kuvankäsittelyohjelmalla (yksinkertaisimmistakin ohjelmista löytynee piirtokynä) . Käsin piirtäessä valokuvan päälle laitetetaan piirtoheitinkalvo tms. johon piirretään tussilla hahmotelmat. Tätä voi tehdä saman kuvan kanssa yhä uudelleen ja uudelleen ja siten punnita eri vaihtoehtoja.

Me suunnittelimme talvisiin kuviin koira-aitoja ja portteja. Perheeseemme tuli viime elokuussa koirat, joiden vuoksi piha kaipaa koiranpitäviä aitoja kasvillisuusaitojen lisäksi.

Pihamme tarvitsee ympärilleen aitaa ja useampaan kohtaan portit. Tonttillamme on kokoa noin 1300 m2, mutta koko pihaa emme aitaa, vaan aidattu alue tehdään lähinnä alapihalle. Siinä on sekin mukava puoli, että koirat eivät pääse tien viereen vaan ovat turvallisesti peremmällä pihassa. Aitauksen haaste on aina ulkonäkö, sen “istuminen” ympäristöön ja soveltuvuus käyttöönsä. Aita ei myöskään saisi maksaa maltaita. Sen tulee myös rajata pihaa, tarkoitus ei ole tehdä karsinaa koirille vaan antaa heidän kulkea vapaasti tietyllä puutarhan osalla joka tapauksessamme on noin 900 m2.

Nämä talviset kuvat toimivat suunnittelutyön pohjana, ja todella karkealla tavalla piirsin niihin nopeasti hahmotelmaa aidasta ja porteista. Auttaa kuitenkin kummasti hahmottamisessa vai mitä?

koiraportti aita koiralle

 

Päädyimme tekemään aidat rullissa myytävällä verkkoaidalla. Tolpiksi hommasimme rautakaupasta harjaterästä joka on tukevaa ja huomattavasti edullisempaa kuin aitaan erikseen myytävät aitatolpparaudat. Aidan pystys oli todella nopeaa pihan kahden pitkän sivun kanssa. Vielä riittää työtä porttien ja lyhyempien aitapätkien kanssa mutta hyvällä mallilla ollaan. Aita hukkuu hienosti kasvillisuuden sekaan kunhan kasvillisuus rehahtaa kunnolla kasvuun. Pidänkin erittäin tärkeänä että tällaisen verkkoaidan kanssa käytetään lisäksi kasvillisuutta, yksinään aita ei ole minkään pihan komistus..

koira-aita   Verkkoaita koiralla

 

Kuvissa: pihamme toinen sivu aidattiin helposti ja edullisesti verkkoaidalla. Tolpat harjaterästä.

Ei muuta kuin kuvaamaan ja suunnittelemaan!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)