Kierrätysidea: köynnöstuki vanhasta työkalusta

köynnöskuusamaNaapurimme poisti vanhan köynnöskuusaman ja tarjosi kasvin meille. Mahtavan kokoisena juuripaakkuna se saatiinkin kaivetuksi ja vaikka versot olivat kiinnittyneet tiukasti köynnöstukeen, ei kuusamaa tarvinnut leikata ihan alhaalta. Saimme muutaman pidemmän verson säilytettyä.

Toin köynnöskuusaman kesäpaikallemme, ja löysin sille hyvän paikan navettarakennuksen seinältä, joka on todella lämmin ja suojaisa paikka. Siinä pitäisi olla erinomainen kasvupaikka. Köynnöskuusama tarvitsee tuen, jota vasten se kasvaa. Kevyt kiinnitys tukeen riittää esim. naruilla, kasvi yleensä itse huolehtii versot tuen ympärille kasvaessaan ja toki versoja voi ohjailla tarpeen mukaan.

Köynnöstukea minulla ei ollut ja kun rakennuksen seinää vasten nojaili vanha aura (tai mikä lie), päätin kierrättää tämän vanhan työkalun ja tehdä siitä kierrätyshenkisen köynnöstuen. Nostin sen vain seinää vasten, löin seinään pari naulaa, otin vahvan oksan ja kiinnitin sen “stoppariksi” työkalun eteen, sitoen sen narulla nauloihin. Köynnöstuki oli valmis hetkessä.

 

köynnöstuki kierrätysmateriaalistaKun köynnöstuki oli paikoillaan, kaivoin reilun kokoisen kuopan köynnöskuusamaa varten. Lisäsin istutuskuoppaan lannoitetta, sekoitin lannoiterakeet multaan ja istutin kasvin. Lopuksi pujottelin versot tukeen. Valmista!

köynnöstuki vanhoista työkaluista

Tyyliin sopiva köynnöstuki on valmis – saa nähdä kukkiiko köynnöskuusama vielä tänä vuonna. Juuristo on vahva mutta siirto on kasville aina rasite. Kuinka upealta tämä näyttääkään hehkuessaan oranssina. Kukintaa odotellessa.

Kierrätysidea: vanhoista haravoista, lapioista yms. työkaluista voi sitomalla, naulaamalla tai muutoin yhdistelemällä saada aikaan hienoja yksityiskohtia puutarhaan ja hauskoja köynnöstukia. Mielikuvitus liikkeelle 🙂

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)