Kierrätysidea rakettikeppien hyödyntämiseen

Kierrätysidea, joka kannattaa toteuttaa!

Uudenvuoden kunniaksi esittelen teille vuotuisen kierrätysvinkkimme. Siinä yhdistyy mukavasti puutarhapuuhat ja vuoden vaihtuminen.

Siivouspartiomme (=lapset) lähtevät aina uudenvuodenpäivänä kerämään läheisestä puistosta ja maastosta rakettien roskat, rakettikepit yms. Tunnollisesti he toivat roskat kotiin ja mietimme monesti mitä niille voisi tehdä ja miten ne voisi hyödyntää? Pari vuotta sitten sen sitten keksin..

Rakettikepeistä saa mainiot istutusten ja taimien merkkauskepit.  En ole niitä suuremmin koskaan tuunannut, pätkin vain sopivan mittaisiksi ja lisään tussilla tekstin tikkuun ja se sitten istutusastiaan pystyyn. Voisihan noita maalata tai mitä vain mieleen juolahtaa, mutta en ole nähnyt sitä vaivaa kun uusia keppejä saa runsaasti joka vuosi.

rakettitikut, kierrätysidea

Tällä vinkillä luonto säästyy, ympäristö siistiytyy ja säästyy uuden ostamiselta kun taimitikkuja ei tarvitse hakea kaupasta. Ota vinkki käyttöösi!

Tänään sain reilut parikymmentä rakettikeppiä lapsen saaliina, ja lapset veivät osan löydöistään myös naapuriin – siellä niitä toivottiin kun tästä vinkistä tuli eilen uuden vuoden toivotusten lomassa puhe.

Onko sinulla jokin puutarhaan liittyä kierrätysidea tai vinkki jonka haluaisit jakaa?

ps. Niksi Pirkka on mainiota luettavaa, en ole niinkään varma onko kaikki niksit ja ideat oikeasti hyödynnettävissä, mutta niksipirkkoissa on takuulla ainakin hupia, ja ehkä hieman hyötyäkin.

Upeaa alkanutta vuotta, terveyttä ja kaikkea hyvää sinulle!

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)