Kevätpuuhissa

Viikonloppu sujui puutarhan ja kasvihuoneen parissa erilaisia kevätpuuhia tehden. Sää oli lauantaina puoliaurinkoinen, mutta pureva viima tuntui illasta luissa ja ytimissä.

Nurmikon lannoittaminen

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä saimme sadettakin, joka sattui kuin tilauksesta tärkeän keväisen puuhan eli lannoittamisen jälkeen.

Ostimme ison säkin kanankakkaa, ja levitimme sitä käsipelillä kukkapenkeille ja hyötykasvialueille. Olemme ottaneet tavaksi lannoittaa perennapenkin vain joka toinen vuosi. Meillä on niin rehevä maaperä ja runsaat istutukset joille liika lannoitus ei ole hyväksi.

Otin kanankakkaa myös sisälle, ja tein tomaateille varastolannoituksen: tökkäsin lyijykynällä ruukun sivuun isohkon kolon jonka täytin kanankakkarakeilla. Päälle multaa, jotta ei haise. Kyllä nyt pitäisi lähteä tomaattikin kovaan kasvuun, vielä taimet ovat kovin pieniä. Muista siis myös taimien lannoittaminen koulimisen jälkeen!

Vielä ei kevätkukkijoita juuri näy, lumikelloja on kukassa mutta skillat kukkinevat säistä riippuen muutaman päivän kuluessa. Sen jälkeen onkin krookusten vuoro, jotka jo nostelevat varsiaan aurinkoa kohti kovaa kyytiä. Myös ensimmäiset perennanalut on havaittavissa; kevätkaihonkukka on tehnyt pieniä lehtiä. Raparperi punertaa maassa ja puskee jo täyttä häkää kasvustoaan.

Otimme myös daalian juurakot kellarista talvehtimasta ja istutimme ne ruukkuihin taimimultaan. Koska käytimme lämpöruukkuja, uskalsin jättää ruukut jo kasvihuoneeseen ympärivuorokautisesti, harso on toki päällä antaen suojaa. Yöpakkasia ei ole luvattu pariksi seuraavaksi yöksi, mutta toki niitä voi tulla. Kasvihuone antaa luontaista suojaa ja lämpöä, ja harso varmistaa vielä hallankeston. Päivällä kasvihuoneessa olikin auringon paistaessa jo +25 astetta!

lämpömittari

Lisäksi istutin pariin saviruukkuun Pionin juurakoita, jotka olin ostanut pari viikkoa sitten. Niissä näkyi hentoiset alut. Nämäkin jätin harson alle kasvihuoneeseen aloittamaan kasvun ihmeen.

Ja mitä tulee puutarha-aiheisiin hankintoihin, en voinut vastustaa paikallisen kenkämyymälän näyteikkunaa, ja siellä olleita lyhytvartisia kumppareita. Värikin on niin hehkeä ja keväinen – nämä jalassa ja uusi puutarhaessu (jonka ostimme puutarhamessuilta) päällä lompsin puutarhassa koko viikonlopun.

pinkit kumisaappaat

Kyllä kunnon asusteissa on mukava tehdä hommia. Iloisia kevätpuuhia sinullekin.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)