Kevätpuuhia

Sateinen sää eilen ja tänään on sulattanut lunta lähes silmissä.

Enää ei mene kauan kun puutarha on lumeton! Melko harmaasta ja kurjasta säästä huolimatta huhkimme tänään monta tuntia ulkona. Henri rakensi innolla odottamiani uusia keittiöpuutarhan kasvulaatikoita. Itse siivoilin pihaa ja ihmettelin kevään tuloa.

Lapsilla taisi olla kaikkein hauskinta, kun saivat isin kanssa tehdä veneet. Minä pääsin purjeentekijäksi. Savipohjaisella pihalla on aina lammikoita tähän aikaan keväästä, joten venhot pääsivät vesille.

Piha on nyt uskomattoman märkä, kun lumet ovat sulaneet ja vettä tulee taivaalta. Nurmikko on savista lääryä, jossa ei kannata liikkua. Näyttää yhtä toivottamalta joka vuosi, mutta uskomatonta kuinka nopeasti piha sitten kuivaa. Nurmikko kasvaakin komeasti tässä maaperässä, eikä sitä tarvitse edes hellejaksoina kastella lainkaan.

Huomatkaa, kuinka kauniita raparperit ovat tähän aikaan vuodesta!  Käsittämättömän kokoisiakin jo, vieressä on kuitenkin lunta. Mutta sieltä nämä kauniit punaiset raparperit vain puskevat. Siirsin viime kesänä (2011) nämä raparperit tälle kasvupaikalle erittäin onnistuneesti. Hevonsenlanta kiihdytti nämä tekemään ennätyssadon jo loppukesästä. Maltan tuskin odottaa ensimmäistä raparperipiirakkaa..

 

     

Nämä krookukset istutettiin viime syksynä, kohta kukkii pari sataa liilaa ja valkoista:

     

Tälle paikalle teemme ODOTUKSENI TÄYTTYMYKSEN, eli uuden ihanan keittiöpuutarhan. Nyt paikka näyttää kaikkea muuta kuin ihanalta. Kuivausteline siirrettiin jo pois, ja pian pääsemme laittamaan paikalle uudet kasvulaatikot (niistä kirjoittelemme myöhemmin).

Ihanaa kevään odotusta! Multa tuoksuu jo.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)