Kevätmessut Helsingissä

Jalat on kävelty puhki tänään Helsingin messukeskuksessa, jossa on parhaillaan käynnissä Kevätmessut. Messut sisältää itseasiassa peräti 5 isoa aihekokonaisuutta: Oma Koti, OmaMökki, OmaPiha, Sisusta! ja Lähiruoka&Luomu.  Oma vierailumme keskittyi pääasiassa OmaPiha ja OmaMökki kokonaisuuksiin, joissa oli kaikkea puutarhanhoitoon, pihaan ja kesäelämään liittyvää.

Messujen yleiskoristelualue oli onnistunut. Tunnelma oli mielestäni hieman romanttinen. Perinteisten tulppaanien lisäksi istutuksissa ja koristeissa oli käytetty paljon kaikkea erilaista kasvillisuutta.

lohikäärme kevätpuutarhamessut

taulu_kevätpuutarhamessu
Yleiskoristelualueella oli erilaisia upeita kehyksiä. Näissä näpsittiin muuten valtavasti selfieitä, ryhmä- ja yksilökuvia 🙂

sateenvarjot

kevätpuutarhamessut

Tänä vuonna messuilla oli myös hyödynnetty kivasti bloggareita. Muutama valittu blogisti oli päässyt sisustamaan kasvihuoneet, ja niissä olikin neljä mukavan erilaista ansaria.

P1000390  kasvihuone_sisustus  kasvihuoneen sisustaminen

kasvihuone

Messuilla on näin lauantaina muuten väkeä valtavasti ja ajoittain käytävillä oli vaikeuksia liikkua. Jotenkin tällaisia isoja kokonaisuuksia yhdistäviä messuja leimaa jäsentymättömyys. Oli ainakin alkuun hieman hankalaa hahmottaa mistä löytyy varsinainen puutarhapuoli, mistä sitten vastaavasti vaikka piharakennukset jne. Sekavuutta kyllä lisäsi myös messuaiheeseen täysin kuulumattomat näytteilleasettajat. En voi ihan ymmärtää, mitä esim. sänkymyyjä, laukkukauppias, korumyyjä tai juustokauppiaat tekivät näillä messuilla puutarhaständien väleissä.

tunnelma piha-alue messut puutarha

Leikkokukkia oli muuten myynnissä paljon, tulppaaneja sai 50 kpl 15 eurolla ja ruusujakin näkyi. Värivalikoima oli runsas.

tunnelma kevätpuutarhamessut

Viime vuonna kunttaa oli joka paikassa Helsingin messuilla, tänä vuonna mikään yksittäinen asia ei dominoinut, vaan näillä messuilla sai kaikki kukat kukkia ja koristelut olivat idearikkaita sekä vanhaa hyödyntäviä.

yleiskoristelu omapiha kevätmessut

Puutarhamessujen “vakiomyyjiä” eli erilaisten sipuleiden ja juurakoiden kauppiaat olivat tänäkin vuonna runsaasti esillä. Grillikauppiaita oli muuten hirmuinen määrä ja isoilla osastoilla – selvästikin puutarhamessut nähdään koko piha-alueen yhdistävänä asiana.

ikitaito kevätpuutarhamessut

Messujen yksi värikkäimmistä osastoista oli tänäkin vuonna Puutarhasi Elämään (Schetelig), josta löytyi valtava valikoima siemeniä, lannoitteita, tuholaistorjuntavälineitä jne.

puutarhasi elämään_siemenet_kevätpuutarha_messut

Reilu annos kevättunnelmaa on nyt tankattu. Menkää ihmeessä messuille käymään, Kevätmessut ovat avoinna huomenna su 10.4.2016 klo 10-17.

puutarha messut

Ensi viikon aikana esittelen tarkemmin messulöytöjä ja ideoita.

 

Kerro muillekin:

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)