Kevätmaniaa

Paikallisissa puutarhamyymälöissä on aina mukava piipahtaa. Siinä saa aimo annoksen kevättä kun astuu jo myymälään sisään: kostea ilma, valtava vihreys, vehreys ja kukkameret ihastuttavat. Näin kevään korvilla istutusasiat ovat kovasti tapetilla. Valikoimat ovat muutamassa vuodessa kasvaneet valtavasti ihan kaikissa erilaisissa vihertuotteissa.

Siemenissä on valtavat valikoimat eri merkeiltä. Lajikkeita löytyy vaikka mitä.
Siemenissä on valtavat valikoimat eri merkeiltä. Lajikkeita löytyy vaikka mitä.

Esikasvatukseen liittyvät ruukut, purkit, mullat, turvenapit, minikasvihuoneet…. Melkein jo valinnan vaikeutta.

istutusastia

Mukaan tarttui perinteinen kevään leikkokukkakimppu, tulppaaneja. Niitä maasta ylös nousevia saa vielä odottaa tovin.

tulppaani

Esikasvatukseen helmikuun alussa laitetut chilit ovat taimettuneet hienosti. Meidän oma chili (omien chilien siemenistä) on vuodesta toiseen hurjan itämiskykyinen. Nytkin taisi jokainen siemen itää. Lajike on myöskin todella satoisa, ja melkoisen ärtsykkä chili. Yksi pieni kuivatettu chili saattaa pahimmassa tapauksessa pilata 4 litran keiton syömäkelvottoman tuliseksi. Tästä chilistä riittaa siis todella pieni määrä antamaan potkua ruokiin. Alunperin tämä lajike on tullut meille ihan taimimyymälän siemenpussi ostamalla, useita vuosia on jo menty omavaraisesti siementen suhteen.

Apache chili

Uusi kokeilussa oleva lajike Ring o Fire on myös itänyt, jes! Kuvauksen mukaan se on cayenne-tyyppinen chili. Hedelmät aluksi vihreitä, kypsänä paloautonpunaisia n. 10 cm pitkiä. Hedelmän voi kuivata chilijauheeksi. Nimikin jo kertoo tulisuudesta: 70.000-85.000 Scovillen asteikolla, todella tulinen. Jännä nähdä millaiseksi sen itse kokee sitten kun pääsee maistamaan 🙂

chili ring o fire

Ja mikä parasta, tänään se aurinko paistaa. On niin keväinen olo heti, ihmiset ulkoilevat aktiivisesti ja nauttivat upeasta säästä.

Kerro muillekin:

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)