Keväisin miettein

Tänään on ollut ihanan lämmin päivä vaikka aurinko ei olekaan paistanut. Äsken saimme myös melkoisen sadekuuron. Näin keväällä sade tekee ihmeitä ja luonto tuntuu oikein räjähtävän kasvuvoimaan sen jälkeen. Myös siitepölyallergiset saavat yleensä helpotusta kun sade huuhtelee pahimmat siitepölyt pois.

pikkunarsissit

Nurmikko on vielä liian märkä haravointiin, ja puutarha muutenkin on ikäänkuin odotustilassa. Pian, voi pääsiskö sitä pian haravan varteen? Nurmikko täytyy haravoida ja lannoittaa. Myös perennapenkit kaipaa läpikäyntiä, osassa on vielä talventörröttäjiä odottamassa leikkaamistaan ja yleisilme muuttuu myös kummasti kun vähän niitä kuopsuttelee.

kuusiaita leikkausohjeetJuuri tällä hetkellä alkaa eteläisessä Suomessa olla viimeiset hetket kevätleikkauksille:  omenapuiden hoitoleikkaus, kuusiaidan leikkaus, alasleikkaukset jne. Meillä on mm. tontin sivulla pikkujasmiketta, jonka aiomme alasleikata, pienet kuusiaidan taimet ovat tulleet esille lumen alta joten ne ovat leikkauslistalla myös. Paljon mukavia pieniä puuhia. Tästä vinkit kuusiaidan leikkaukseen

 

Taimet ovat valloittaneet kaiken liikenevän pöytätilan, joten piti ryhtyä uudelleen järjestelyihin. Hankin tällaisen kätevän minikasvihuoneen, johon saa runsaasti taimia peräti kolmeen eri kerrokseen. Nyt tämä on nostettu ikkunan eteen meidän ruokapöydälle – mitä sitä ei puutarhuri tekiskään. Eihän se mikään sisustusihanuus ole, mutta väliaikainen juttu.

pienoiskasvihuone

Suojana on muovi, joka säilyttää hyvän lämpötilan. Tarkoitus on noin viikon kuluttua siirtää pienoiskasvihuone kuistille taimineen kaikkineen, ja kun tuo meidän rintamamiestalon kuisti on lämmittämätön, niin siinä tämä muovihuppu tulee tarpeen – vielä on kylmiä öitä. Ja siitä sitten taimikasvatushuone voikin siirtyä edelleen puutarhaan isoon kasvihuoneeseen, jossa se edelleenkin suojaa pieniä taimia tuplasti paremmin kuin ilman tälläistä pienoiskasvihuonetta. Näitä saa varmasti monestakin paikasta, mutta tämä tuli ostettua Biltemasta.

Lauantaina lähdemme Helsinkiin kevätpuutarhamessuille. Maltan tuskin odottaa, se viimeistään korkkaa puutarhakevään kunnolla käyntiin!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)