Kevään eteneminen pihalla ja puutarhassa

Puutarha49

Kuulin juuri radiosta että kevät on näillä seuduilla noin viikon normaalista jäljessä. Sen huomaa konkreettisesti myös omasta pihasta ja puutarhasta. Viime vuonna kirjoitin kevään kukkijoista toukokuun 14. päivänä, ja silloin kukkapenkit näyttivät jo näin runsailta, klikkaa tästä.

Tällä hetkellä kukinta on vielä huomattavasti vaatimattomampaa. Skillat kukkivat täysillä ja lämpimimmillä paikoilla kukinta on pian ohitse. Pikkutalvio (perenna) kukkii kivijalan vieressä ja pikkunarsissit levittävät keltaiset kukinnot taivasta kohti. Hyasintit eivät ole vielä kukassa, eikä tasettinarsisseistakaan ole vielä tietoa. Tulossa ovat mutta hetki pitää vielä malttaa. Lähipäivien lämpimät säät ovat edistäneet nurmikon vihertymistä merkittävästi ja yleinen harmaa ilme alkaa viimein väistyä.

Mitä muuta keväiseen puutarhaan kuuluu? Raparperit kurkottelevat kovasti kohti auringon lämpöä mutta säiden armoilla on se, milloin saamme ensimmäistä kertaa tätä kesän herkkua. Vuokoista vasta sini- ja valkovuokot ovat kukkineet, kelta- ja hämyvuokot odottavat vielä vuoroaan. Ovat kuitenkin jo nupuillaan. Komposti on herännyt talvihorroksestaan ja lämpötila nousee kovaa kyytiä ollen tällä hetkellä noin parikymmentä astetta. Heitin sinne eilen kanankakkarakeita ja hämmensin sisältöä joten kohta on kuumaa – ja sitten päästäänkin jo melko nopeasti tyhjentämään komposti talven jäljiltä.

Meille kahdelle kevät on tehnyt sen ettemme malta olla lainkaan sisällä. Eikä kyllä lapsia tai koiria tarvitse kauheasti houkutella ulos. Säästä nauttien (ja välillä sitä uhmatenkin) olemme kaiken liikenevät ajan ihanasti pihalla 😀

Puutarha keväällä   Paraatipenkki

Keltainen on kevään väri ja keltaisia kukkijoita tulee joka vuosi lisää pihaamme. Ostamme pääsiäiseksi runsaasti näitä pikkunarsisseja ja kukinnan jälkeen istutamme ne puutarhaan jossa ne jatkavat kukintaansa seuraavana vuonna. Moninkertainen ilo ja hyöty!

Kukat

Keltaiset narsissit

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)