Keskikesä puutarhassa

Heinäkuun puoliväliä kohti mennään, keskikesä. Sää on ollut edelleen varsin, hmm voisiko sanoa maltillinen. Lämpimiä päiviä jokunen, mutta ei hellettä. Illat ovat viileitä ja hame/shortsikelit ovat olleet vähissä..

Hyötykasvipuolella huomaan viileän sään vaikutuksen, kesäkurpitsa ei oikein tunnut kasvavan, basilikasta ei tule mitään avomaalla ja jopa kasvihuoneen kurkut kasvavat todella hitaasti.

Sen sijaan peruna kasvaa varsin hienosti ja katettu kasvimaa on ollut todella toimiva. On siistiä kun ei tarvitse taistella rikkaruohoja vastaan. Lue aiempi juttu kasvimaan kattamisesta tästä.

Puutarha on rehevöitynyt ihanaksi hallituksi ja rönsyileväksi keitaaksi. Kuinka nautinkaan tästä vaiheesta kesässä.

Keskikesä puutarhassa

Tämä kesä onkin kelien puolesta suosinut uuden pihan laittajia tai muutoin istuttajia. Uudet kasvit pääsevät juurtumaan rauhassa ja huomattavasti nopeammin kun helle ei ole uuvuttamassa ja haihduttamassa vettä.

Meillä ei ole ollut tarvetta uusiin istutuksiin tänä vuonna, mutta olemme nauttineet nykyisistä aikaansaannoksista ja puutarhan monimuotoisesta ilmeestä.

Lumipalloheisi kukki tänä vuonna(kin) upeasti.

 

Ihanaa kesää kaikille blogin lukijoille!

Mansikan pääsato kypsyy eteläisessä Suomessa uutisten mukaan ensi viikolla. Eilen kaupassa 500 g rasia mansikoita kustansi vielä lähes 8 euroa eikä ulkonäkö ollut hääppöinen.

Pian alkaa myös kesän marjastusaika, kun metsän marjat kypsyvät – mustikat ihan pian. Ja puutarhamarjatkin samoihin aikoihin, herukat, pensasmustikat, vadelmat jne.

Nautitaan kesästä ja luonnon vitamiineista!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)