Kesäkukkaistutus romuromanttiseen tyyliin

Toteutin kierrätyshenkisen kesäkukkaistutuksen vanhaan polkupyörään. Tähän aikaan vuodesta kesäkukilla saa mahtavasti väriä ja kauneutta ympärille helposti. Uuden huussirakennuksen ympäristössä kesäpaikalla ei ole vielä mitään kukkapenkkejä tai istutuksia, joten halusin kaunistaa miljöötä helposti ja nopeasti.

Varastosta löytyi tämä ruosteinen fillari, josta ei käyttökuntoista saa. Pidän romuromanttisesta tyylistä, joten fillarista syntyi ajatus kesäkukkaistutuksen toteuttamiselle. Löin maahan pari pitkää keppiä, joiden varaan kiinnitin pyörän siten että se varmasti pysyy kaatumatta paikallaan. Kiinnitin ohjausaisaan vanha risan kattilan, jossa oli sopivasti reikiä pohjassa. Tarakalle viritin puisen hedelmälaatikon, jonka vuorasin muovilla – johon tökin vielä reikiä veden poistumiseksi.

Kesäkukkaistutus tarvitsee tietysti ne kesäkukat 🙂 Valikoimaa on vaikka kuinka! Valintakriteereinä oli minulla huomioida se, että istutus on kesäpaikalla, joten kasvien tulee kestää vaihtelevia säitä. Paikka itsessään on puolivarjoinen. Halusin myös suht helppoja ja vaatimattomissa oloissa viihtyviä kasveja.

kukkaistutus

Kesäkukkaistutus:

  • kesäbegonia, valkoinen (kattilassa)
  • Hopeapuro (kattilassa)
  • mustasilmäsusanna (puulaatikossa)
  • samettikukkia 6 kpl (puulaatikossa)

Istutukseen käytin GreenCaren kesäkukkamultaa joka sisältää mm. kastelukiteitä ja kukittaa pitkään. Tökkäsin kattilaan ja puulaatikkoon mullan sekaan muutaman kesäpallo- lannoitteen, jotta kesäkukat jaksavat kukkia koko kesän. Tarvittaessa nopeavaikutteista lannoitusta saa myös Kesä pore- kastelulannoitteella. Yksi multasäkki riitti tälle istutukselle.

Green Care lannoite

Sain multapussin ja lannoitteet blogiyhteistyön kautta kokeiltavaksi. Aiemmin olen käyttänyt tavallista säkkimultaa kaikissa istutuksissa, ja onkin mielenkiintoista nähdä millaista kasvua ja kukintaa tulee erikoismullalla. Kastelukiteet helpottavat varmasti ruukkuistutuksissa, ja täytyisi tehdä kotiin kuistille kukkaistutukset nyt kun taimet muuttivat kasvihuoneeseen. Kuisti on kuuma paikka kesällä ja kastella saa paljon – nykyisin kun olemme vielä kesäpaikallakin saa kasteluasioita pohtia. Eipä ole tullut mieleen että mullastakin voisi olla apuja tähän.

kukat korissa

Istutus kaunistuu kun kukat alkavat kasvamaan. Tarkoitus on että mustasillmäsusanna ja etukattilan hopeinen kesäkukka ryöpsyvät istutusasioiden ulkopuolelle, ja köynnöstä voi sitten kieputella pyörän runkoon, pinnoihin yms. Uskon että lopputulos on keskikesällä hieno.

kesäkukkaistutus samettikukka mustasilmäsusanna

 

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)