Kesäkukat – pitkä kukinta ja kasteluväli?

pelargoniaKesäkukilla kukittaa monta sellaista paikkaa, johon tarvitsee ja haluaa nopeasti jotakin kukkivaa koko kesäksi. Ruukkuistutukset voi sijoittaa haluamiinsa paikkoihin vapaasti.

Kuinka saadaa pitkään kukkiva ja hyvinvoiva kesäkukkaistutus?

Avainsana on aina hyvälaatuinen multa. Monet kesämultaseokset on suunniteltu nimenomaan runsaasti kukkivien kesäkukkien käyttöön. Usein ne sisältävät lannoitteiden lisäksi myös kastelukiteitä, jotka varaavat kosteutta ja siten pidentävät kasteluvälejä.

Lisäksi kannattaa hankkia vain ja ainoastaan hyvinvoivia ja terveen näköisiä taimia.

Kastelukiteitä voi ostaa myös erikseen, tästäkin pienestä pussillisesta TerraCottem– kastelukiteitä riittää peräti 40 litraan multaa. Se sisältää vulkaanista laavakiveä, imukykyisiä polymeerejä, kasvin kasvua edistäviä aineosia ja ravinteita sekä hivenaineita. Kasteluvälin sanotaan olevan jopa 50% harvemmin. Aine sekoitetaan yksinkertaisesti multaan.

kastelukiteet   kastelulukiteitä

Kesäkukkien ja ylipäänsä ruukkuistutusten lannoituksessa suosin pitkävaikutteisia lannoitetabletteja yms. VitaGro ravinnetabletti  kukittaa ja varmistaa kasvun peräti 6 kuukauden ajaksi. Pienet kävyn malliset tabletit työnnetään multaan kasvien juurien lähelle ja homma on valmista. Lannoite sopii kaikille parveke- ja puutarhakasveille.

Vastaavia tuotteita löytyy myös esim. Biolanilta, Biolan amppelilannos ja GreenCare Puutarhan Kesä Pallo Lisäksi erilaiset kasteluveteen sekoitettavat lannoitteet ovat helppo tapa huolehtia kesäkukkien lannoittamisesta, ja toki kaikestakin kasvavasta. Paremmuudesta en osaa sanoa, näitä kaikkia on nyt blogiyhteistyön kautta kokeilussa ja vasta myöhemmin nähdään millaisia tuloksia tulee. Tosin kasvuunhan vaikuttaa niin moni muukin asia, että paremmuusvertailu lienee mahdotonta.

Biolan HeVi-lannos  Green Care lannoite

Kuvassa yllä Biolan Hevi-lannos, samanlainen ravinnepötkylä on myös Biolan amppelilannos.

Tärkeää on kuitenkin, että kesäkukilla on ravinteita, ilman niitä ne eivät jaksa kukkia koko kesää vaan kasvu ja kukinta lakkaa ennemmin tai myöhemmin. Kastelu ja lannoittaminen ovat tärkeimmät kesäkukkien hoitotyöt. Myös rikkakasvit tulee poistaa, sillä ne vievät kasvuvoiman ja valon istutetuilta kasveilta.

Kesäkukilla saa puutarhaan paljon iloa, ja niitä kannattaa istutttaa myös kukkaryhmiin perennojen sekaan maahan. Ne kukittavat mahdolliset aukkopaikat jne. Ja valikoimaahan kesäkukissa riittää vaikka kuinka!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)