Kesäkanalan ja kanojen esittely

Olemme saaneet runsaasti toiveita esitellä rakentamamme kanala (ks. video tästä), ja sen häkkialue kaikkine toimintoineen ja virikkeineen. Meillähän on kanalassamme 6 upeaa ja persoonallista kanaa, jotka kesyyntyvät todella nopeasti ja opimme heistä ja he meistä jatkuvasti lisää. Kanat ovat todella hauskoja ja hyödyllisiä eläimiä.

Kokemusta kanalan ja ulkotarha-alueen toimivuudesta on nyt saatu jo jonkin aikaa, ja iloksemme täytyy todeta että toimivuudeltaan se on oikein onnistunut. Kanatarha on laaja, kanat pääsevät sisään ja ulos omien halujensa mukaan, munivat kanalan heinäpesiin (eivätkä muualle mitä alkuun jännitin), ruokien säilytys ratkaistiin jyrsijäturvallisesti jne. Paljonhan on asioita, joita suunnittelussa ja toteutuksessa tuli mietittyä ja kiva huomata että käytännössäkin homma toimii.

Tervetuloa siis tutustumaan meidän kesäkanalaan ja kanoihin.

Tutustumiskierroksella näet kanakopin ja ulkotarha-alueen – mitä erilaisia toimintoja ja viihdykkeitä kanojen hyvinvoinnin edistämiseksi meillä on. Esittelemme myös kanalan asukit. Ja totta kai keräämme myös tuoreita munia suoraan munintapesistä!

Viimeinen puolitoista viikkoa on ollut todella märkää ja sateista. Levitimme kanalan pohjalle 3 rakennusjätesäkillistä puuhaketta pitämään kanatarhan pohjan kuivempana (oli nimittäin välillä aika hurjaa mutaliejua), ja kanat tykkäävät siitä todella. Vinkiksi siis tämäkin 🐔

Jos oma kesäkanala tai kanojen pito missä tahansa muodossa kiinnostaa, kannattaa huomioida kanojen hyvinvoinnin lisäksi myös viranomaisvaatimukset. Niitä en lähde erikseen opastamaan, mutta kannattaa ottaa asioista ja vaatimuksista selvää niin ei tule yllätyksiä. Kanojenpitäjäksi rekisteröityminen, kanojen pidon aloittaminen, kanojen pito lintujen ulkonapitokieltoaikana ja munien luovutus tai myynti. Monta asiaa huolehdittavana ja hoidettavana, mutta loppupeleissä kuulostaa hankalammalta kuin onkaan. Lomakkeiden täyttämistä ja toimittamista se edellyttää. Kannattaa hoitaa kerralla kuntoon ja etukäteen niin voi olla hyvillä mielin että asiat ovat hoidettu 🐓

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)