Kasvuvoimaa kesä- ja parvekekukille

Jatkuva kukinta vaatii säännöllisen lannoituksen jossa ravinteet ovat sellaisessa muodossa että ne ovat nopeasti kasvien hyödynnettävissä. Kesäkukkien yms. pitkään kukkivien koristekasvien suhteen pidän kasteluveteen sekoitettavista  lannoitteista. Ne ovat helppokäyttöisiä ja lannoitetta tulee annettua oikea määrä säännöllisesti.

Blogiyhteistyön merkeissä saimme mahdollisuuden testata Substral Kesäkukkalannoitetta. Substral Kesäkukkaravinne on tarkoitettu kaikille parveke- ja ruukkukasveille.  Siinä olevat ravinteet edistävät kukintojen muodostumista ja kasvit kukkivat reheämmin ja pidempään.

Lannoite on 1 litran muovitonkassa josta annostellaan keskimäärin noin 1/2 korkillista per litra vettä. Lannoite on nestemäistä ja sekoittuu kasteluveteen helposti. Annostelu on näin ollen erittäin helppoa. Kastelulannoite on väriltään vihertävää ja sitä ei juurikaan erota kasteluvedestä.

Mårbacka-pelargoni kukkii runsaasti kesäkukkaravinteen avulla.

Kasvatin itse satakunta samettikukkaa jotka olen taimettumisen jälkeen ravinnut tällä kastelulannoitteella. Hyvin ne ovat kasvaneet tuuheiksi ja isoiksi – ja nyt kun samettikukkakujanne on ulos istutettuna on lannoittamista jatkettu.

Meillä on myös ruukussa klassisia pelargonea, trumpettikukkia yms jotka lannoitetaan Substralilla.

Pakkauskoossa toivoisin olevan enemmän vaihtoehtoja, litra tiivistettä kuluu melko nopeasti jos kesäkukkia ja muita pitkään kukkivia kasveja on runsaasti. Toisaalta tämä pakkaus kulkee vielä näppärästi vaikka kauppakassissa muiden ostosten ohessa.

Lannoittamista kannattaa jatkaa vielä koko elokuun ajan sillä kukat kukkivat pitkään ja kukkiakseen tarvitsevat lannoitteen tuomaa kasvuvoimaa. Liian heikon lannoituksen voi havaita kukinnan ehtymisestä ja/tai lehdistön vaalenemisestä. Seuraa siis kasvejasi ja  lannoita ohjeen mukaan.

Nautinnollisia kesäpäiviä – nyt kannattaa nauttia kukkaloistosta ja ottaa muistoja puutarhasta talvipäiviä varten.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)