Kasvustojen kimpussa

Alkuillan puuhana jatkoin puutarhan siistimistä jota olen tehnyt elokuun alkupuolelta saakka. Rehevästä puutarhasta tulee syksyllä aivan uskomaton määrä kasvijätettä kun leikkaan kasvustot alas. Kuritan kasvustoja säälittä näin syksyisin, tärkeimpänä keinona meillä on siementävien perinneperennojen kukkavarsien leikkaaminen. Muuten tästä hallitusti villistä puutarhasta tulisi hallitsemattomattoman villi ja täysin ylirehevä.

Sopivan ja liiallisen rehevyyden raja on häilyvä ja jokainen määritelköön sen maunsa mukaan, mutta tykkään että kasvit nyt suunnilleen kasvavat siellä mihin ne on haluttu. Jos kasvua ei rajoita eri keinoilla voi olla varma siitä, että innokkaimmin leviävät kasvit myös ottavat mieluusti tilan haltuun. Kottikärryllinen leikattuja kukkavarsia tuli pelkästään parista isosta kukkapenkistä. Isken nämä jätesäkkiin ja mädätytän – siten eivät siemenet enää pääse kehittymään kasveiksi.

kottikärry kasvustojen kurittaminen

Tätä puuhaa riittää vielä tuleviksi viikoiksi, ja tämänkin homman voi tehdä pikkuhiljaa – jonkun “nurkan” kun putsaa illallassa niin valmista tulee melko vaivattomasti eikä tunnu mahdottomalta urakalta.

puutarhapolku kukkapenkki perennapenkki

Satoa tulee kasvihuoneesta hienosti. Tomaatteja kypsyy koko ajan, pääsato kypsyy.

tomaatti kasvihuoneessa

tomaatti

Sen sijaan kurkku on todennäköisesti jo parhaan satonsa tuottanut, parhaimmillaan viime ja toissaviikolla keräsin neljästä viiteen kurkkua päivässä. Kurkut ovat olleet myös mahtavan kokoisia. Upea sato vain kahdesta taimesta! Kurkkua on syöty leivän päällä ja ihan sellaisenaan. Nam.

kasvihuonekurkku

Satoa tulee myös kasvimaalta, alkaakin olla aika nostaa viime syksynä laitetut talvivalkosipulit maasta – varret ovat jo kaatuneet ja kellertyneet. Osa kynsistä päätyy maahan taas loppusyksystä, valkosipulia haluamme jatkossakin ja syysistutus onnistui hyvin. Ihanaa viikonloppua!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)