Kasvustojen kurittaminen ja puutarhan huoltaminen

Puutarhan reheviä kasvustoja täytyy ajoittain kurittaa, jotta estetään myös kasvien liika leviäminen etenkin siementen välityksellä.

Puutarhassamme on paljon perinneperennoja ja kasveja, joiden kasvustot leviävät varsin tehokkaasti siemenistä. Nyt monet näistä ovat kukkineet ja siementen tuottaminen on alulla joten on tärkeä hetki kurittaa ja huoltaa kasvustoja. Leikkasin kaikki kukkineet kukkavarret alas ja pakkasin jätesäkkeihin – mikäli kukkavarret jättää kasoihin, kompostiin tms. on seurauksena varsinainen taimitarha ensi keväänä. Mädätän varret jätesäkkeihin, jonka jälkeen kierrätän ne keittiökompostorin kautta takaisin puutarhaan, näin toimimalla siemenet eivät varmasti ole itämiskykyisiä.

malva    

Elokuulla puutarha on muutoinkin todella rehevä ja huoltohommia on syytä tehdä siellä sun täällä. Leikkurit kädessä kiertelen pitkin pihaa ja leikkaan ylipitkiä versoja, levahtaneita kasvuja jne. Kasvijätettä tulee. Muutaman viikon päästä on hyvä aika aloittaa kasvien jakaminen jotta liiankin tuuheiksi tulleet kasvustot saavat lisää kasvutilaa.

puutarhurin tarvikkeet

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)