Kasvukausi on alkanut

Tänään on satanut vettä koko päivän. Harvoin olen nauttinut sateesta niinkuin tänään. Kevään tulo suorastaan edellyttää vesisadetta, jotta lumet sulavat ja kasvit saavat kaipaamansa “suihkun”. Tähän perään kun saadaan muutama lämmin päivä niin jo vihertää.

Kävin hakemassa lisää multaa taimien koulumista varten ja mukaan tarttui muutakin mukavaa: 10 kg säkki Siikli- siemenperunaa, pieni lasikasvihuone (ajattelin käyttää sitä taimille), kirsikkatomaatin taimi, keltaisen chilin taimi ja orvokkeja. Orvokkien tulo kauppoihin tietää kevättä!

Huomenna suuntaamme Helsinkiin Kevätpuutarha- messuille, saas nähdä mitä löytöjä sieltä tulee tehtyä.

Ulkoportaillamme on iso ruukku jossa on aina vuodenajan mukaiset istutukset. Nyt oli aika heittää ruskistuneet ja kuivuneet syysistutukset kompostiin ja korvata ne keväisellä asetelmalla joka muodostui orvokeista ja narsisseista. Narsissien kukittua korvaan ne taas jollakin. Melkoinen ero, ja lapsetkin kommentoivat että ihanaa kun pihalla on taas väriä!

Ilmatieteenlaitos on uutisoinut että kevät on viimein tullut ainakin etelä-Suomeen. Omasta puutarhastakin voi todeta kevään ja kasvukauden alkaneen. Mahtavaa. Raparperi puskee lumen keskeltä ja tulppaanien varret nousevat jo länsiseinustalla sokkelin lähellä.

Muutama päivä sitten kirjoitin siitä kuinka kevät on myöhässä ainakin viime vuoteen verrattuna. Kaivelin arkistoja ja tässä kuva keittiöpuutarhan paikalta viime vuonna ja tänä vuonna. Molemmat kuvat on otettu samana päivänä, mutta eri vuonna.Ero lumen määrässä on huomattava! Nykyisin ko. paikalla on siis muotopuutarhatyyppiset keittiöpuutarhalaatikot, eikä edes laatikoiden reunat ole vielä näkyvissä.

Keittiöpuutarha paikka tänä vuonna 2013. Lunta riittää!
Keittiöpuutarhan paikka vuonna 2012
Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)