Kasvivalot

Lisävalo on tarpeen kaikille taimille näin alkuvuodesta, kun luonnovalon määrä ei ole riittävä. Meillä esikasvatetaan runsaasti taimia kasvimaata ja viljelylaatikoita varten, joten taimikasvatuspaikkoja hyvällä kasvivalaistuksella tarvitaan.

Riittävä lisävalon määrä on noin 8 tuntia vuorokaudessa ja se hoituu näppärästi vaikka liittämällä kasvivaloon ajastimen. Nykyiset led- tekniikalla olevat kasvivalot ovat erittäin energiapihejä ja turvallisia käyttää kun ne eivät kuumene. Monissa valaisimissa on pistotulppa, joten ne on helppo liittää suoraan pistokkeeseen.

Katso vinkit kasvivalot- videosta:

TEKSITYS videossa! Saamamme blogipalautteen ansiosta tässä videossa on nyt ensimmäistä kertaa tekstitysmahdollisuus , joten voit katsoa videon tarvittaessa ilman ääniä.

Kasvivalot sopivat mainiosti käytettäväksi myös viherkasveilla syksystä kevääseen. Meillä niitä hyödynnetään myös talvehtivilla kasveilla. Kellarissa on yhdellä pöydällä talvehtivat pelargoniat, joille on ajastettu valoa noin 6 tuntia päivässä. Muutoin tila on lähes pimeä. Tämä järjestely on osoittautunut erinomaiseksi, eikä näin upean näköisiä talvehtijoita ole aiemmin nähty. Tämä kokeilu jää kyllä pysyväksi. Kohtahan onkin jo aika ottaa ne pelargoniat esiin, vaihtaa mullat ja antaa niille reilulla kädellä valoa ja kasvun edellytyksiä.

Valaistuksen voi toteuttaa edullisesti myös vaikka tavallisella seinäspotilla hankkimalla siihen kasvivalopolttimon.

Lisätietoa videon tuotteista täältä. Valaisimet ovat suht edullisia verrattuna vaikkapa pelkkään kasvivalopolttimoon sillä paketissa on itse valaisinrunko ja myös polttimo. Airam Fiora kasvivalaisimen hinta on hieman alle 40 eur ja Airam Herby noin 50 eur. Lisätietoa tuotteista täältä.

Kuvissa ja videolla näkyvät Airam kasvivalot on saatu testattavaksi.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)