Kasvimaan lannoitus

Natria luomulannoite ruusuKasvu ei ole tasaista eikä sato runsasta ilman auttavaa käyttää eli lannoitusta. Maa köyhtyy pikku hiljaa joten sitä kannattaa parantaa sillä mitä paremmin maa voi sitä paremmin se antaa satoakin.

Lannoittamisessa olen jo vuosia vannonut luomun nimeen. Haluan käyttää erityisesti kasvimaan ja hyötykasvien viljelyssä luonnonmukaisia lannoitteita keinolannoitteiden sijaan sillä luomulannoite hoitaa samalla myös koko maaperää lisäten sen eliötoimintaa.

Itse olen huomannut että meillä koirat rakastavat luonnonmukaisia lannoitteita, ja yrittävät syödä niitä 😀 Kertoo siis niiden luonnollisuudesta.

Olen kokeillut paljon erilaisia luonnonlannoitteita, ja löytänyt niistä omat suosikit. Natrian lannoitteita olen saanut kokeiltavaksi ja käyttänyt nyt parina kasvukautena ja ollut todella tyytyväinen. Nämä jäävät meillä käyttöön.

Veri- ja luujauhot ovat todella perinteisiä ja vanhoja – mutta erittäin toimivia lannoitteita. Näitä ei taida muilta kaupallisilta toimijoilta löytyäkään kuin Bayer Gardenilta ja harvapa niitä itse enää tekisi kuten ennen muinoin. Luomulannoite on turvallinen valinta!

Natria Verijauho sopii kaikille kasveille. Se sopii erityisen hyvin nuorille, voimakkaan kasvun vaiheessa oleville taimille ja pensaille sekä muille paljon typpeä tarvitseville kasveille, kuten purjolle ja kaalikasveille. Tällä kannattaa täsmälannoittaa tietyt kohdat kasvimaasta tai hyötytarhasta.  Jos kasvu uhkaa hiipua syksyllä ennen sadonkorjuuta, voit “boostata” kasvun vauhtiin verijauhon avulla.

Natria lannoitteet

Natria Luujauho sopii erinomaisesti käytettäväksi kukkapenkeissä, kasvimaalla, perennoille sekä puille ja pensaille. Hitaasti liukenevat ravinteet tekevät kasvista vahvan ja vastustuskykyisemmän tauteja ja tuholaisia vastaan.Luujauhosta vapautuu hitaasti kasvin kukinnan kannalta tärkeitä ravinteita eikä ylilannoittamisen vaaraa ole. Luujauhosta vapautuu typpeä, fosforia ja hivenaineita hitaasti. Fosfori edistää kukintaa ja hivenaineet tekevät kasvista vahvan – kasvit jaksavat kukkia ja tuottaa satoa pitkälle syksyyn.

Natria Ruusulannoite on 100 % orgaanisista raaka-aineista valmistettu lannoite, joka sisältää kasvien tarvitsemia pää- ja hivenravinteita. Meillä tätä lannoitetta käytetään erityisesti kasvihuoneessa tomaatille, jolle se sopii todella hyvin. Nimestään huolimatta lannoite sopii ruusujen lisäksi vihanneksille ja muille kukkiville kasveille. Hyvä yleislannoite, nimen ei kannata antaa hämätä.

Natria ruusulannoite

Natrian lannoitteet myydään näppärän kokoisissa pahvipakkauksissa, ja vaikka nämä luonnonlannoitteita ovatkin, niin hajuherkille vinkkinä etteivät Natriat tuoksu nenään ollenkaan niin voimakkaasti kuin vaikkapa perinteinen kanankakkapohjainen lannoite.

kasvimaan kääntäminen

Lannoittaminen on parasta tehdä keväällä istutuksen ja mahdollisen kevätmuokkauksen yhteydessä, silloin kasvimaalla lannoitteen saa kunnolla sekoitettua maaperään. Säännöllisestä kastelusta kannattaa pitää ravinteiden lisäksi huolta. Mitä aurinkoisempaa ja lämpimämpää on, sitä enemmän vettä tarvitaan. Jos mahdollista, kasveille ei kannata antaa kylmää vettä, vaan kerätä vesi saaveihin tms. lämpenemään ja antaa vasta sitten. Iltakastelu on tehokkainta, silloin pouta ei haihduta kosteutta pois vaan kaikki jää kasvien käyttöön. Ja nyrkkisääntö paljon vettä kerralla ja harvemmin kuin vähän ja usein – tätä noudattamalla kasvit tekevät kunnon juuriston ja voivat hyvin.

Pidetään huolta maasta joka on meille annettu. Antoisaa ja satoisaa kasvukautta!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)