Kasvimaa kunnossa ja kylvettynä

Kasvimaa on nyt kunnossa! Äitienpäivänä kylvimme ja istutimme kesäpaikan kasvimaalle lähestulkoon kaiken mitä sinne on tulossa. Olimme kunnostaneet kasvimaan jo syksyllä valmiiksi (lue tästä), ja nyt jäi tehtäväksi oikeastaan vain kylvää ja istuttaa. Tässä yhteydessä lisäsimme kasvimaalle ja kylvövakoihin lannoitteita.

Kasvimaan alueella ja koko pihamaalla pikkukäenrieskaa, joka näyttää kuvissa nurmikolta. Se ei harmistu maan muokkauksesta ja ilmestyy joka kevät uudelleen kadoten maahan keltaisen kukinnan jälkeen.

Meillä on hieno vanha vetoaura, jolla kylvövaot on helppo tehdä.

Lähtötilanne. Aura valmiina.
Lähtötilanne. Aura valmiina.

Aloitimme ajamalla kasvimaalle syvän vaon perunoille. Istutimme pari pitkää riviä Solist perunaa.ituperunat Kylvövakoon lisäsimme Biolanin peruna- ja juureslannoitetta. Viime vuoden perunamaan kunnostuksesta voit lukea tästä. Perunan istuttaminen on mukavan nopeaa puuhaa. Hyvin oli perunat kasvattaneet ituja.

perunat vakoon kasvimaa

Siinä ei kauaa helteessäkään nokka tuhissut kun me aikuiset ja kaksi lapsistamme kylvimme ja istutimme. Yrttejä tuli erilaisia: rosmariini, timjami, persilja, basilika, korianteri. Voi olla myös jotain mitä en nyt muista.

kasvimaa

Juureksista perunan lisäksi paljon punajuurta, meidän herkkua! Porkkanoita paria erilaista lajiketta, lanttua, lehtikaali,a kehkäkukkia, krassia, pensaspapuja.. Vaikka mitä! Kotona esikasvaa vielä maissit ja purjot, jotka täytyy siirtää kasvimaalle kun ne hieman ovat varttuneet.

Lopuksi koko kasvimaa peitettiin reilusti harsoilla joita oli useampi. Yrteille laitoin ostamani taimitunnelin.

kasvimaa harso suojaus

Vaikka säät ovatkin olleet upeat ja helteiset suorastaa täytyy muistaa ettei olla vielä edes toukokuun puolivälissä. Siksi kasvuolot varmistetaan harsojen avulla, myös kun säät tästä muuttuvat enemmän ajankohtaa vastaaviksi.

Kirjoittelen vinkkejä kasvimaan lannoittamiseen lähiaikoina. Suosimme itse luonnonlannoitteita. Myös kateviljely on pop! ja sitä hyödynnämme myös. Varsinkin kun meillä on kyseessä vanha pelto, joka on ollut viljelelemättä toistakymmentä vuotta. Nyt pari vuotta meidän näpeissä on päässyt taas tällaiseen viljelykäyttöön. Maan köyhyyden ja ravinteiden puutteen huomasi ekana vuotena matojen puutteena, nyt niitä oli maassa jo silmin havaittavissa. Jes! Kyllä se siitä pikku hiljaa 🙂 Kateviljely on tehnyt todella hyvää.

Kerro muillekin:

3 Comments

  • Henni - Puutarha49

    Moikka, kiva kuulla että videot kiinnostaa. Meillä on pääpaino blogissa ja välillä teemme videoita. Viikonloppuna laitan keittiöpuutarhaa täällä kaupungissa ja siitä tulee kyllä video 🙂

  • SK

    Kiitokset hyvästä puutarhanhoidon opetuksista ja vinkeistä,käenkaali on tuttu,mutta ei viihdy savimailla esim meillä

    perunankylvö odottaa,maat on jo valmiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)