Kasvihuonekurkku

Tätä päivää on odotettu. Elämämme ensimmäinen kasvihuonekurkku on kasvanut poimintavalmiiksi. Ikinä emme ole aiemmin sitä kasvattaneet – ja nyt kasvihuoneen myötä sekin on mahdollista.

Kasvihuoneessa kasvaa kaksi kurkuntaimea ja ensimmäinen kurkku on nyt valmis – noin kuukauden taimet ovat ehtineet kasvaa lasihuoneen suojissa. Ensimmäiset kirsikkatomaatit alkavat myös punertua siellä, ja tomaatit latvat huitelevat jo osittain katossa asti.

Tästä se sadonkorjuun juhla alkaa! Olihan se mahtavaa sipaista aamuleivän päälle omia tomaatteja (joita saamme jo kuistiviljelystä), omaa kurkkua, salattia sekä yrttejä. Nam. Nämä ovat niitä hetkiä jolloin on aidosti kiitollinen omasta sadosta – sitä makua ja tyytyväisyyttä ei ymmärrä kuin samaan puuhaan ryhtyvä 🙂

Punajuuretkin ovat jo nyrkin kokoisia ja olemme niitä korjanneet suoraan grilliin. Todellista lähiruokaa kun punajuuren korjaa terassin vierestä ja se kypsyy grillissä jo 5 minuuttia korjuun jälkeen. Tässä mainio grilliresepti punajuurille: kuori ja leikkaa ohuiksi siivuiksi ja grillaa sellaisenaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla lautasella ja nauti. Yksinkertaista ja herkullista!

Kerro muillekin:

2 Comments

  • pekka härkönen

    moikka mullakin kurkut jo kasvaa vauhdilla eka kertaa minkä kokoisina kannattaa maistella

    • Henni - Puutarha49

      Kiva kuulla, kurkkuja voi varmaan syödä minkä kokoisina tahansa. Kymmensenttisinä me olemme niitä alkaneet syömään. Liian isoksikaan ei niitä kannata päästää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)