Kasvihuoneesta kasvuvoimaa

Tänään on viimein ollut se odotettu ilta, jolloin laitoimme Henrin kanssa kasvihuoneen kuntoon. Muutama tunti vierähti heittämällä upeassa illassa nauttien 20 asteen lämmöstä.

Siistimme kasvihuoneen ja kannoimme koko taimitarhan kaikkine purkkeineen ulos sisätiloista ja kasvihuoneeseen. Tässä vaiheessa suurin osa taimista pysyy vielä purkeissa, mutta osan istutimme jo kasvulaatikoihin: pari kasvihuonekurkkua (lajike Bella) ja chilit.

Kasvihuonekurkku Bella

Paprikan taimia kävimme kyselemässä puutarhaliikkeistä, mutta niitä ei ole vielä saapunut. Tänä vuonna olen päättänyt olla laittamatta ansariin tomaattia, ihan vain siitä syystä että niissä on melkoinen huolehtiminen suhteessa satoon etenkin kun kuljemme kaupunkipuutarhan ja maaseudun väliä. Keskitymme mielummin lempijuttuihimme kurkkuun, paprikaan ja chileihin.

Kunnostimme kasvulaatikot huolella. Kaivelin ja sekoitin laatikoiden mullat ja poistin reilun osan kokonaan ja levittelin sen nurmikolle painanteisiin. Lisäsin ylivuotista keittiökompostia ja reilusti uutta multaa. Lannoitteen sekoitimme multaan, tällä kertaa se taisi olla rakeistettua pollen voimaa – ei muuten tuoksu millekään. Koko kasvualustan vaihtaminen ei ollut tarpeen sillä kasvitauteja tai merkkejä siitä ei ollut. Joka vuosi on kuitenkin erittäin tärkeää uudistaa ja voimistaa laatikoiden multa, ja kokonaan sen vaihdan tosiaan vain tarvittaessa.

Lopuksi peittelimme vielä taimet ja purkit harsoilla. Yöksi on luvattu +5 astetta, joten emme laittaneet lämmitystä päälle. Termostaattilämmitin löytyy kasvihuoneesta ja sitä täytyy käyttää tarvittaessa öiden kylmyyden mukaan. Pieni riski on otettava. Valon määrä on niin valtava kasvihuoneessa että kasvu on paljon nopeampaan kuin sisällä vaikka kasvilamput ovatkin olleet säännöllisessä käytössä ajastettuina.

Lopuksi nostin vielä kaikki pelargoniat kuistille, kastelin ja lannoitin. Ne näyttävät todella hyviltä eli talvehtiminen on onnistunut.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)